Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ny säsong av Tjockare än vatten kommer exklusivt till Viaplay

Ny säsong av Tjockare än vatten kommer exklusivt till Viaplay

Axel Diedrichs | Nyhet
18 september 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
18 september 2019

Björn Bengtsson, Aliette Opheim och Joel Spira är alla tillbaka

Tjockare än vatten på viaplay
Foto: Viaplay.

Björn Bengtsson, Aliette Opheim och Joel Spira är alla tillbaka i en ny säsong av succéserien Tjockare än vatten, som kommer exklusivt till Viaplay. Dramaseriens tredje säsong produceras av Nice Drama med premiär under 2020 i hela Norden på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

– I denna säsong får vi se en helt ny sida av Lasse och vi har verkligen fördjupat dramat. Att ha fått sjunka ner i det har varit grymt utmanande och stimulerande. Den här säsongen gör mer än någonsin skäl för titeln, blod är Tjockare än vatten, säger Björn Bengtsson.

I seriens första säsong återförenades syskonen Lasse (Björn Bengtsson), Jonna (Aliette Opheim) och Oskar Waldemar (Joel Spira) efter många år på familjens pensionat i den åländska skärgården. I den andra säsongen, efter att hemligheter och gamla minnen rivits upp, hade syskonen Waldemar spritts för vinden. Trevande försök att tillsammans överkomma sina handlingar och göra det rätta, ledde, som så många gånger förr, till fördjupade konflikter och eskalerande konsekvenser.

I den tredje säsongen är syskonen återförenade igen på Åland, tre år efter att familjens pensionat brunnit ner. Tillsammans gör de en kraftsamling för att försöka få ordning på allt och göra det nya hotellet redo för försäljning. Men snart hopar sig konflikterna och frågan är vem som kommer ta på sig skulden den här gången?

– Jag är glad att det blivit en säsong tre av Tjockare än vatten. Ända sedan säsong två har jag varit nyfiken på att få berätta en fortsättning av detta familjeepos och min karaktär Oskar. Jag hoppas verkligen att publiken uppskattar att få följa familjen Waldemar vidare i detta spännande drama, säger Joel Spira.

Tjockare än vatten produceras av Nice Drama och fem delar regisseras av Erik Eger som tidigare regisserat två avsnitt av Viaplay-originalet Hassel. Två delar regisseras av Johan Brisinger (Underbara älskade och Dirigenten). Producent är Cecilia Norman Mardell som bland annat ligger bakom julkalendern Storm på Lugna gatan, filmen Cirkeln och dramaserien Äkta människor.

– Vi är väldigt glada över att få möjligheten att återuppta berättelsen om familjen Waldemar som verkligen uppskattats och efterfrågats av såväl publik som skådespelare. Vi är också glada att den här säsongen kunna förlägga en stor del av inspelningen på fantastiska Åland vilket ger en autenticitet och ett mervärde till historien, säger Cecilia Norman Mardell.

I huvudrollerna ser vi Björn Bengtsson (The Last Kingdom), Aliette Opheim (Patriot) och Joel Spira (Snabba Cash). I övriga roller ser vi bland andra Saga Sarkola, Molly Nutley, Filip Berg, Tobias Zilliacus, Jessica Grabowsky, Ville Virtanen och Stina Ekblad.

– Tjockare än vatten är en dramaserie som verkligen skapat en trogen följarskara i Norden och vi är därför väldigt stolta att vi kan erbjuda Viaplays kunder en efterlängtad tredje säsong exklusivt på Viaplay redan under nästa år, säger Fredrik Ljungberg, SVP för Viaplay Originals på NENT Group.

Tjockare än vatten säsong tre består av sju avsnitt med planerad premiär under 2020, exklusivt på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Båda tidigare säsonger av Tjockare än vatten kommer att finnas tillgängliga på Viaplay i samband med tredje säsongens premiär.

Officiell hashtag: #tjockareänvatten