Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ny norsk serie om föräldraskap till Viaplay under 2021

Ny norsk serie om föräldraskap till Viaplay under 2021

David Lindahl | Nyhet
04 juni 2020
David Lindahl | Nyhet
04 juni 2020

Pernille handlar om en ensamstående mamma med tre tonåringar.

Den norska serien Pernille handlar om en ensamstående mamma med tre tonåringar. Under 2021 ska originalserien har premiär på Viaplay i hela Norden.

Pernille är en ny norsk dramaserie som just nu spelas in i Oslo och som kommer att ha premiär på Nent Group och Viaplay under 2021 i hela Norden. Prisbelönta skådespelerskan Henriette Steenstrup från produktioner som Ragnarok och Lilyhammer har skrivit manus och ska även själv spela huvudrollen. 

Serien Pernille beskrivs som en hyllning till föräldrar och vårdgivare som sliter med barn på väg in i vuxenlivet. Den kommer att handla om den den stressade förskoleläraren Pernille som har tre tonåringar och en åldrande pappa att ta hand om. Samtidigt sörjer hon också sin systers bortgång och måste dras med sin jobbiga exman. Hon hinner knappt med livet som det är och hur ska hon någonsin kunna hantera ett kärleksliv?

– Denna originalserie är värmande, frustrerande och glädjande på en och samma gång – precis som att vara förälder. Henriette Steenstrups karriär fortsätter att nå nya höjder och Pernille blir hennes mest personliga projekt hittills, med en komplex huvudkaraktär som i tysthet lever ett hjältemodigt liv och kommer att tilltala tittare överallt. Vår senaste nsuccéserie Maskineriet slår idag rekord i Norden och vi fortsätter att investera i branschens bredaste och bästa streamingupplevelser, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Pernille produceras av Bård Fjulsrud (Nobel) och Ida Håndlykken Kvernstrøm (Unge lovende) på Monster och Gunnar Vikene (NENT Groups Ockupationen) står för regin tillsammans med Charlotte Blom (Nästa sommar).

Läs även om det svenska bioåret 2019 och vilken film som blev den mest sedda.