LasseMajas detektivbyrå - Skorpionens gåta (2022)

Ny LasseMajas Detektivbyrå-film på gång – premiär hösten 2024

Emil Oscar Rasmussen
18 januari 2024 kl. 11:01

Oktoberpremiär för kommande LasseMajas Detektivbyrå – Maskoten som försvann

SF Studios har annonserat en ny film om LasseMajas Detektivbyrå, som kommer att gå under namnet "Maskoten som försvann" och regisseras av Tina Mackic. Filmen har tilltänkt biopremiär hösten 2024.

Under gårdagen annonserade SF Studios en ny uppföljare i filmserien för Lasse Majas Detektivbyrå. Den kommande filmen regisseras av Tina Mackic och går under namnet LasseMajas Detektivbyrå – Maskoten som försvann.

Ny LasseMajas Detektivbyrå-film på gång – premiär hösten 2024
Nya förmågor tar sig an huvudrollerna. Foto: Hanna Lekander/SF Studios.

Premiär till hösten för LasseMajas Detektivbyrå – Maskoten som försvann

I pressmeddelandet avslöjar SF Studios att den tilltänkta biopremiären för Maskoten som försvann ska ske i oktober, i anknytning till halloween. SF Studios betonar också målsättningen att "bli en både skrämmande och rolig halloweenfilm för barn".

– Det känns fantastiskt att återigen få dyka in i LasseMajas universum där det alltid ligger ett mysterium och lurar. Jag ser fram emot att få göra en riktig skrämmande och rolig halloweenfilm med många spännande inslag för att locka våra unga tittare till biograferna, säger regissören Tina Mackic, i pressutskicket.

Mackic regisserade även LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta (2022).

– Tillsammans med Tina fann vi en form med LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta som vi nu tar till nästa nivå. Vi lägger ytterligare fokus på spänning och äventyr, och kommer göra årets halloweenfilm för hela familjen! säger Jonathan Ridings, producent på SF Studio, om samarbetet med Mackic.

Nya skådespelare i huvudrollerna

Avslöjandet om den kommande filmen inkluderar också information om att huvudrollerna nu tas över av skådespelarna Mario Mustafa och Elma Säterhagen-Lekander, efter att i den senaste filmen ha spelats av Nils Kendle och Polly Stjärne.

Michaela Hamilton och David Wiberg har skrivit manus till filmen. Handlingen är ännu inte avslöjad.

TIPS: Här hittar du fler svenska filmer att se fram emot 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL