Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ny Jönssonligan-film kommer på bio 2019

Ny Jönssonligan-film kommer på bio 2019

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
04 oktober 2018
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
04 oktober 2018

Henrik Dorsin blir nya Sickan i rebooten av Jönssonligan.

En ny Jönssonligan-film når bioduken vintern 2019 med en helt ny ensemble, där Henrik Dorsin axlar rollen som Sickan – trions mästerhjärna. Tomas Alfredson ska regissera filmen som än så länge saknar officiellt namn.

Det har gjorts hela nio filmer om det klantiga skurkgänget och ytterligare fyra om Lilla Jönssonligan. Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson, spelad av den nyligen bortgångne Gösta Ekman är en rollfigur som blivit näst intill ikonisk i svensk filmhistoria. Den nya filmen, som väntas få biopremiär vintern 2019 får ett helt nytt gäng skurkar.

Enligt Expressen ska Henrik Dorsin spela Charles Ingvar "Sickan" Jönsson, komikerna Anders "Ankan" Johansson blir Vanheden, David Sundin spelar Harry, och Hedda Stiernstedt (från serien Vår tid är nu) ska gestalta Doris. För regi står Tomas Alfredson, mest känd för Låt den rätta den komma in (2008), Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011) och Snömannen (2017).

Filmens handlingen är ännu inte annonserad men vi på Filmtopp räknar med att Sickan kommer att ha en mästerlig plan som han med “hjälp” av sina kompanjoner kommer att utföra på ett högst originellt sätt. Nytt för filmen är att Doris den här gången kommer att vara en del av gänget på riktigt och inte bara Harrys käresta.

Vad tror du om den nya Jönssonligan?

Océanne Texier