Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Knightfall -ny historisk dramaserie om Tempelriddarna på HBO Nordic

Sebastian Håkansson | Nyhet
05 oktober 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
05 oktober 2017

HISTORYS nya dramaserie Knightfall tar oss med in i Tempelriddarnas mystiska värld.

HISTORYS nya dramaserie Knightfall tar oss med in i Tempelriddarnas mystiska värld.
HISTORYS nya dramaserie Knightfall tar oss med in i Tempelriddarnas mystiska värld. Foto: HBO Nordic.

Den nya dramaserien Knightfall tar oss med in i det medeltida politiska maktspelet bland Tempelriddarna – den tidens mäktigaste, rikaste och mest mystiska militära orden, vars uppdrag var att skydda kristendomens heligaste reliker.

Historien tar sin början efter staden Akkas fall, tempelherrarnas sista befästning i det Heliga Landet, och med förlusten av den Heliga Graal.  Flera år senare avslöjas en ledtråd till var den kan befinna sig, vilket får tempelriddarna, ledda av den ädle, modige och envise tempelriddaren Landry (Tom Cullen - Downton Abbey, Gunpowder) att inleda sökandet efter Kristus förlorade bägare. Det blir en resa fylld av strider i det Heliga Landet och mot den franska kungen, fram till den mytomspunna upplösningen av riddarorden fredagen den 13:e, 1307 – alltsedan dess ett datum förenat med otur.

Tro, uppoffringar, politik, kärlek, makt och hämnd; Knightfall berättar historien från grunden som den inte berättats tidigare, om en hemlig värld, ett broderskap av krigande munkar, hur de levde och vad de dog för.

Knightfall är en del av HISTORY’s katalog av originalserier, som i övrigt består av Vikings (förnyad för en sjätte säsong och med premiär av säsong 5 på HBO Nordic i november), militärdramat SIX (också på HBO Nordic) vars andra säsong är i produktion, samt serierna Blue Bookoch The Breach: Inside the Impeachment of Bill Clinton.

I några av rollerna ser vi Pádraic Delaney som Gawain, tidigare mästare med svärdet som blev krympling efter slaget vid Akka, Simon Merrells (Spartacus, Dominio) som Tancrede, modig och principfast tempelriddare.  Många andra historiska karaktärer finns också med i serien.

Knightfall får premiär torsdag den 7 december på HBO Nordic