Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ny bakom kulisserna-information om Han Solo-film väcker fler frågor

Ny bakom kulisserna-information om Han Solo-film väcker fler frågor

Thilda Rimsäter | Nyhet
03 juli 2017
Thilda Rimsäter | Nyhet
03 juli 2017

Besättningen i Star Wars-filmen om Han Solo

Det verkar bara bli mer och mer trassel under skapandeprocessen av den nya Han Solo-filmen, som ännu inte har någon titel. Tidigare har en klippare fått sparken och en skådespelarcoach till Alden Ehrenreich har fått anställas i sista minuten.

Lucasfilms chef Kathleen Kennedy har även uttryckt missnöje med filmens båda regissörer, Phil Lord och Chris Miller, då de i mitten på juni skulle filma i The Millennium Falcon och inte kom igång förrän kl 1 på natten. Kennedy ska ha räknat med att få mellan 12-15 olika kameravinklar - Lord och Miller fick endast ihop tre. Som om inte det var nog, så gavs de inte heller många alternativ för hur filmen skulle klippas ihop.

Inte heller filmens manusförfattare, Lawrence Kasdan, ska vara nöjd med filmens utveckling.

Det omåttligt framgångsrika teamet Lord och Miller som bland annat gett oss filmer som 21 Jump Street (2012) och Lego-filmen (2014) ska även ha känt att det varit stora fundamentalistiska och filosofiska skillnader, samt att de inte ska ha haft den kreativa frihet de önskat. De ska även ha upplevt extrema schemaläggningsbegränsningar och heller inte fått tillräckligt med dagar för scenerna redan från början.

Kort efter inspelningen i The Millennium Falcon har Kennedy, med uppbackning från Disneys studio chef, Alan Horn, sparkat regissörduon. Att ge en regissör kicken kan innebära stora risker, och en oro för fansen. Det är klart att den tvåfaldigt Oscarsbelönade filmskaparen Ron Howard tar över rollen som regissör.

NÄSTA ARTIKEL