Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Då har The Handmaid's Tale säsong 2 premiär

Då har The Handmaid's Tale säsong 2 premiär

Sebastian Hansson | Nyhet
16 november 2017
Sebastian Hansson | Nyhet
16 november 2017

Den dystopiska framtidsserien "The Handmaid's Tale" är tillbaka nästa år, bekräftar Hulu.

Elisabeth Moss i huvudrollen i The Handmaid's Tale.

The Handmaid's Tale hyllades av en enig kritikerkår och vann som första serie producerad för en streamingsajt Emmy-statyetten för bästa drama. Nästa säsong släpps i april 2018.

The Handmaid's Tale utspelar sig i en dystopisk framtid där mänsklighetens förmåga att föröka sig kraftigt har reducerats på grund av miljögifter. De få fertila kvinnor som finns ägs av ett fåtal styrande män som använder kvinnorna för att säkerställa att deras släktlinje förs vidare.

Serien skapades av Bruce Miller och bygger på Margaret Atwoods roman med samma namn från 1985 och hade premiär i tidigare i år. Kritiken var överväldigande positiv och The Handmaid's Tale blev den första någonsin att kamma hem Emmy-statyetten för bästa drama för en streamingsajt, i det här fallet Hulu. I Sverige finns The Handmaid's Tale att streama via HBO Nordic.

Totalt vann serien sju priser av tretton nomineringar. Huvudrollen spelas av Elisabeth Moss som också vann en statyett för sin insats.

Det var sedan tidigare känt att serien skulle få en andra säsong. Nu har Hulu bekräftat att den har premiär i april 2018.

Ser du fram emot "The Handmaid's Tale" säsong 2?

NÄSTA ARTIKEL