Nu kan du träffa Anthony "C-3PO" Daniels och Carl Weathers i Göteborg

Nu kan du träffa Anthony "C-3PO" Daniels och Carl Weathers i Göteborg

Eric Diedrichs
30 november 2023 kl. 12:11

Ett måste för alla Star Wars-fans

Efter fyra år kommer SciFiWorld tillbaka till Göteborg. Bland gästerna hittar vi Anthony Daniels, som spelade C3PO i alla Star Wars-filmer.

Nästa helg, den 9-10 december, återvänder SciFiWorld till Göteborg och denna gången på Svenska Mässan. Det är en större lokal än tidigare som ger ny plats åt "spännande utställningar" och en "riktig scen" för årets cosplay-tävlingar och aktiviteter, skriver SciFiWorld i ett pressmeddelande.

Under årets upplaga firas Star Wars-filmen Return of the Jedi, som fyller 40 år. Detta med en fullskalig AT-ST Walker, Endor Bunker och Han Solo in Carbonite Dungeon.

På mässan finns det möjlighet att köpa filmprylar, samlarleksaker, TV-spel, Star Wars artiklar, figur- och kortspel, filmposters och autografer av utställare från hela världen.

Därtill erbjuds ljussabelträning, sci-fi-tatueringar, frågestunder med älskade skådespelare och en chans att träffa på zombier, seriefigurer och annan cosplay i ”SciFiWorld All-Star Parade”.

Carl Weathers i Predator
Carl Weathers i "Predator". Foto: 20th Century Fox

Årets gäster på SciFiWorld i Göteborg

Anthony Daniels – spelade C-3PO i alla Star Wars-filmer. Anthony är den enda skådespelaren som medverkat i samtliga filmer och han är även med i Star Wars TV-serierna Obi-Wan och Ahsoka.

Carl Weathers – har bland annat spelat Greef Karga i Star Wars-serien The Mandalorian, Apollo Creed i Rocky I – IV och Dillon i Predator.

Devon Murray – spelade Seamus Finnigan i samtliga Harry Potter-filmer.  

Steven Berkoff – spelade Victor Maitland i Snuten i Hollywood, Podovski i Rambo – First Blood II, General Orlov i James Bond-filmen Octopussy och King Olaf i TV-serien Vikings. Han har även medverkat i filmer som Outland och A Clockwork Orange.  

Lucinda Jenney  –  har medverkat i filmer som Stephen Kings Thinner, Rain Man, 3 from Hell och TV-serier som Battlestar Galactica.

Bill Moseley – spelade Chop Top i Texas Chainsaw Massacre 2 och Otis i Devil's Rejects, House of 1000 Corpses och 3 from Hell.  Han medverkade även i klassiker som NIght of the Living Dead och Army of Darkness

Förhandsbiljetter är nu släppta på Billetto.se och kostar 200 kronor/dagen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL