Hero gradient image

Nu kan du avsluta Orson Welles sista verk

Axel Diedrichs | Nyhet
07 maj 2015
Axel Diedrichs | Nyhet
07 maj 2015

Idag är det Orson Welles (1915-1985) 100-årsdag!

Orson Welles i "B som i Bluff"

Under sina sista 15 år som filmskapare, arbetade den ikoniske regissören på sin sista film The Other Side of the Wind. Men filmen hann aldrig bli klar och efter Welles död har det varit rättighetsstrul som hållit projektet på is.

Nu har det gått 45 år sedan inspelningen av The Other Side of the Wind och innan projektet avbröts hann de, mellan 1970-1976, sammanställa 45 minuters färdig film.

Idag är det producenter som nu hoppas att kunna göra färdigt filmen med hjälp av omvärldens cineaster. De sträcker ut sin hand till dig och andra som är villiga att bidra. Genom en annons på folkfinansienringssajten Indiegogo, hoppas producenterna att samla in 2 miljoner dollar för att göra klart filmens musik och post-produktion.

På bara 7 timmar har 71 personer bidragit med sammanlagt ca 16000 dollar. Folk tycks inte ha glömt bort mannen som gav oss en av tidernas största filmer någonsin - Citizen Kane (1941). Insamlingen pågår fram till 14:e juni.

In på indigogo.com för att bidra och se till att Welles sista film The Other Side of the Wind blir gjord.

Filmen handlar om den legendariske filmregissören Jake Hannafords som efter flera år i Europa återvänder till Hollywood för att göra sin comebackfilm "The Other Side of the Wind". Welles som, efter flera år i Europa, skulle göra Hollywood-comeback med filmen ska ha sagt att filmen inte är en direkt biografi.

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.