Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hyrfilm

Nu går det inte att hyra film hos Hemmakväll längre

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 november 2020

Hyrfilmen ett minne blott?

Efter nästan 30 år har nu hyrfilmsfirman Hemmakväll slutat att hyra ut film. Anledningen beror på ett bristande konsumentintresse i kombination med att för få storfilmer släppts under cornapandemin.

I går, den 1 november 2020, slutade Hemmakväll att hyra ut filmer. Istället ska firman, som har sysslat med hyrfilm sedan början av 90-talet, satsa helhjärtat på godis, snacks och samlarfigurer.

– I och med corona går det inga nya större filmer på bio, och hyrfilmen är väldigt beroende av nyheter, säger Camilla Fäldt, pressansvarig på Hemmakväll, i en intervju med TT.

Men hyrfilmen i sig är inte ett minne blott, utan i dag går det istället att hyra både filmer och serier hos internetbaserade aktörer som SF Anytime, Google Play och Rakuten. Det finns också andra tjänster på vilka du kan hyra film online för den som trots dessa tjänster inte hittar kvällens underhållning.

– Att sluta hyra ut film känns som ett naturligt steg. Naturligtvis är det lite känslosamt och slutet av en era, men vi ser positivt på framtiden och fortsätter växa, säger Marco Trajković, Affärsområdeschef Livsmedel & Underhållning på Hemmakväll i ett pressmeddelande.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL