Recension: Ett sista race (2023) – så bra är den svenska storfilmen

Nu finns biosuccén ”Ett sista race” att streama

Axel Diedrichs
29 mars 2024 kl. 14:03

Streamingpremiär för Edward af Silléns blockbuster

Har du längtat efter att få streama ”Ett sista race”, storfilmen med David Hellenius och Malin Åkerman? Nu finns den tillgänglig i prenumerationssegmentet.

Filmen som regisserats av Edward af Sillén mottogs inte särskilt väl av kritikerkåren – Filmtopp var bland de få tidningar som gav den en trea i betyg – men hos publiken är det inget snack om att den gick hem. Och det ordentligt. Ett sista race hade den bästa öppningshelgen för en svensk film på bio sedan 2019, och nådde sedan hundratusentals besökare. Vi vågar räkna med att det blir ytterligare tittarsuccé för filmen när den nu släpps för streaming.

Nu finns biosuccén ”Ett sista race” att streama
Foto: SF Studios.

Här kan du streama ”Ett sista race”

Handlingen i filmen följer Dennis (David Hellenius), känd som en legend inom illegal streetracing. Han har alltid levt på kant med lagen, men nu har han dock bestämt sig för att lämna sitt tidigare liv bakom sig och istället leva ansvarsfullt och lugnt. Hans gamla instinkter väcks dock till liv när han får reda på att hans dotter Hanna planerar att delta i ett lopp med sin nya pojkvän Charlie.

Tillsammans med sin före detta fru Tove (Malin Åkerman) ger sig Dennis ut på en resa för att stoppa Hanna och föra henne tillbaka hem. Det hela resulterar i en adrenalinfylld och spännande färd genom Sverige, där hastighet, spänning och höga varvtal präglar den sista sträckan.

Det är en stjärnspäckad skara skådespelare som tar plats i Ett sista race. Förutom Hellenius och Åkerman ser vi även folkkära profiler som Johan Glans, Peter Dalle, Ola Forssmed och Johan Ulveson.

”Ett sista race” finns nu att streama på TV4 Play+

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL