Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Nu får Rapunzel en egen serie hos Disney

Eric Diedrichs | Nyhet
28 augusti 2017
Eric Diedrichs | Nyhet
28 augusti 2017

I ett pressmeddelande meddelar Disney att deras hyllade film "Trassel" ska få en TV-serie på Disney Channel

”Trassel: serien” utspelar sig efter Disneys hyllade biosuccé ”Trassel”. TV-serien inleds med en 55 minuter lång film, ”Trassel innan för evigt” som har premiärlördag den 30:e september kl 08.00. Lördagen efter, 7:e oktober kl 08.00, har TV-serien premiär.

I ett pressmeddelande skriver Disney att Rapunzel är tillbaka med andra kända karaktärer från biofilmen som följer med på hennes resa i TV-serien. Bland annat hennes partner Eugene (tidigare känd som Flynn Rider), hennes lojala sidekick kameleonten Pascal, den bestämda hästen Maximus och krogbusarna. I serien får vi även lära känna nykomlingen Cassandra, en stentuff hovdam som blir Rapunzels goda vän.

Äventyr och komedi

Det må vara början för Rapunzels lyckliga dagar, men det här sagoslutet är inte direkt vad hon hade drömt om. Medan Eugene snabbt har anpassat sig till sitt nya liv bland kunglig lyx, upptäcker Rapunzel att det är svårare än vad hon trodde att slå sig till ro i Corona. Överväldigad av sitt nya ansvar, ger Rapunzel sig av en kväll tillsammans med sin hovdam Cassandra på ett hemligt äventyr. Där stöter de på mystiska stenar som på ett magiskt sätt får Rapunzels långa blonda hår att växa ut igen. Eftersom håret är omöjligt att klippa av och svårt att dölja, måste Rapunzel lära sig att acceptera håret och allt som det representerar.

Redan den 23:e september släpps exklusivt ett fem minuter långt klipp i Disney Channel-appen. I appen kommer även musikvideos, andra klipp, bilder och massa andra roliga saker att finnas.

TV-serien rullas ut globalt på 33 språk i 162 länder på Disney Channel runt om i världen. Premiärtider i Sverige:

 

  • Trassel: innan för evigt – lördag 30 september kl 08.00

 

 

  • Trassel: serien – lördag 7 oktober kl 08.00. Därefter visas nya avsnitt varje lördag på samma tid.

 

Vad tror du om en TV-serie om "Trassel", hiss eller diss?