Premiär för dramakomedin ”Hormoner!”

Nu är det premiär för den krisande dramakomedin ”Hormoner!”

Axel Diedrichs
26 november 2023 kl. 08:11

Serie om postfertilt liv och oändligt föräldraskap

I dag släpps hela den första säsongen av dramakomedin "Hormoner!" om en gynekolog och en deprimerad psykoterapeut som inleder en "dödsdömd" relation.

Blir du psykiskt illamående av att se säsongens mysiga soltimmar dräpas av det fallande höstmörkret alldeles för tidigt om dagarna? Då kan du glädja dig åt att det finns andra som förmodligen har det betydligt värre, som våra två huvudkaraktärer i den nya serien Hormoner! SVT Play

I serien, som är skapad av Johanna Vuoksenmaa, följer vi gynekologen Elena som sliter med sina övergångsbesvär, och psykoterapeuten Patrik som är deprimerad. I ett svagt ögonblick inleder de en relation som – med tanke på problematiska exmakar och behövande vuxna barn – redan från början verkar vara dödsdömd. 

Foto: Johanna Vuoksenmaa / Yle.

Varje avsnitt av "Hormoner!" har ett eller flera hormoner i fokus

Grunden i den nya dramakomedin Hormoner! är den omöjliga och näst intill hopplösa kärleken som Elena (Karoliina Blackburn) och Patrik (Robin Svartström) känner för varandra. De försöker att lyckas med sitt förhållande men allting i livet tycks vilja det motsatta. Utöver yttre påverkan från bådas familjemedlemmar försöker de dessutom att överleva den storm av fysiska och psykologiska förändringar som kommer för de båda när de nu är inne i den fruktade övergångsåldern.

Och samtidigt som Elena och Patrik har sitt att slita med, så går även andra karaktärer i serien igenom sina egna hormonella fluktuationer, inte minst barnen som påverkas av deras relation. Ett speciellt grepp med serien är att varje avsnitt har ett eller flera hormon i fokus.

Från och med i dag, söndag, finns samtliga avsnitt av "Hormoner!" att streama på SVT Play. Vill du hellre ha filmtips? Se de närmare 200 filmer som snart kommer till SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL