Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nordisk Panorama Filmfestivals tävlingsprogram 2018 officiellt

Nordisk Panorama Filmfestivals tävlingsprogram 2018 officiellt

Eric Diedrichs | Nyhet
08 juli 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
08 juli 2018
Nordisk Panorama
Foto: Nordisk Panorama Filmfestival

Nordisk Panorama Filmfestival infaller 2018 mellan den 20–25 September i Malmö, i år med start redan på torsdagen med stor öppningsfest och öppningsfilm på Moriskan. Av de drygt 500 filmtitlarna som har anmälts till tävlan 2018 har nu 35 blivit nominerade till Nordisk Panorama Awards 2018.

I två juryavgjorda tävlingsklasser (Best Nordic Documentary och Best Nordic Short Film) ska företrädare för den internationella filmbranschen välja ut det bästa av det bästa. I den tredje tävlingsklassen (Nordisk Panorama Audience Award, sponsrat av Malmö Stad) är det biobesökarna som har makten i sina händer och utser vinnaren till årets publikpris.

"Det har varit ett nöje att gå igenom alla anmälda filmer och riktigt svårt att välja. Som alltid håller de nordiska kort- och dokumentärfilmerna mycket hög klass. I årets urval ingår film från alla de nordiska länderna och historier från hela världen. Programmet sprudlar av berättarglädje och speglar den turbulenta värld vi lever i och får oss att reflektera över vad det är att vara människa." Säger Maja Lindquist, Programchef för filmfestivalen.

Nordisk Panorama kommer under sex dagar få Malmö att bubbla av filmfestivalskänslor och erbjuda något för alla filmälskare. Regissörer och filmskapare från de nordiska länderna kommer att befinna sig på plats i Malmö under festivalen och medverka i frågestunder (Q&A:s) i anslutning till visningar av deras respektive filmer. Förutom mängder av filmvisningar blir det även seminarier, samtal och fester för både allmänheten och för närmare 900 tillresta deltagare från kort- och dokumentärfilmsbranschen.

Hela programmet kommer att offentliggöras i slutet av augusti på Nordiskpanorama.com.