Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Noomi Rapace gör film med Peter Dinklage

Noomi Rapace gör film med Peter Dinklage

Filmtopp
Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2020
Filmtopp
Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2020

Ny storfilm för svensken.

Noomi Rapace är klar för att göra en av huvudrollerna i en thriller med Peter Dinklage, Charlie Plummer och Sophie Lillis.

Noomi Rapace i Ridley Scotts "Prometheus".
Noomi Rapace i Ridley Scotts "Prometheus" (2012). Foto: 20th Century Fox.

Efter Män som hatar kvinnor har vi sett den svenska skådespelerskan Noomi Rapace i flertalet internationella produktioner, som Alien-filmen Prometheus och The Drop med Tom Hardy. Nu ska hon spela i en ny film tillsammans med Game of Thrones-stjärnan Peter Dinklage och flera lovande skådespelare. 

Titeln på filmen är The Thicket och bygger på den prisbelönta romanen av Joe R. Lansdale. Berättelsen följer en ung man (spelad av Charlie Plummer), som vill rädda sin kidnappade syster. Det är Cut Throat Bill (Rapace) och hennes gäng som håller hans syster tillfångatagen. Till sin hjälp har mannen en prisjägare (Dinklage), en gatusmart prostituerad och en försupen gravplundrare. I rollen som systern ser vi den stigande stjärnan Sophie Lillis

The Thicket regisseras av Elliot Lester som tidigare gjort HBO-filmen The Nightingdale. Filmen har ännu inte funnit en distributör men producenterna hoppas på att de får en efter premiären på European Film Market i Berlin. 

"The Thicket förväntas spelas in senare i år.