Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Christopher Nolan kraschar riktigt flygplan

Christopher Nolan kraschar riktigt flygplan

Kristian Andersson | Nyhet
27 maj 2020
Kristian Andersson | Nyhet
27 maj 2020

Billigare än CGI.

Vi vet sedan tidigare att Christopher Nolan inte är en man som sparar på varken krut eller pengar. Skaparen bakom storproduktioner som "Interstellar", "Inception" och "The Dark Knight", kraschar nu ett riktigt flygplan i nya storfilmen "Tenet".

Tenet
Foto: Warner Bros

Ingen mindre än Christopher Nolan har köpt ett riktigt flygplan för att kraschar det i sin kommande film. Modellen i fråga är en riktig klassiker, Boeinger 747. Tenet beskrivs som en mystisk thriller och ser ut att bli sommarens storfilm. Projektet har än så länge inte skjutits upp på grund av Coronaviruset,  utan står fast med sitt premiärdatum den 17 juli.

Det var först tänkt att bygga ett miniatyrplan och använda CGI-effekter, men Nolan valde istället att köpa ett flygplan endast för att krascha det.

– Vi började räkna på det och… det blev uppenbart att det faktiskt skulle vara mer effektivt att köpa ett riktigt flygplan i full storlek, och genomföra den här sekvensen på riktigt framför kameran, istället för att använda miniatyrer eller gå CGI-vägen, säger Nolan till Total Film.

I filmen kommer skådespelare som John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki och Michael Caine ha en huvudroll.

Boeinger 747
Foto: Boeing 747

 

Ser du fram emot Nolans kommande storfilm? Läs också vår ranking av alla Christopher Nolan-filmer.

NÄSTA ARTIKEL