Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Winding Refn lanserar gratis streamingtjänst för B-film

Winding Refn lanserar gratis streamingtjänst för B-film

Eric Diedrichs | Nyhet
23 juli 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
23 juli 2018

Den danske regissören vill främja kulturen med kultfilm.

Nicolas WInding Refn
Nicolas Winding Refn.

Nicolas Winding Refn ska lansera en kostnadsfri streamingtjänst för B-film. Anledningen uppges vara att världen är i behov av bra och utmanande konst. Tjänsten heter byNWR och lanseras nu i juli månad.

Den danske regissören Nicolas Winding Refn har blivit ett stort internationellt filmnamn med sina utmanande långfilmer, så som:Pusher I-III, The Neon Demon, Bronson och Drive. I en artikel i The Guardian meddelar Winding Refn att han i juli månad ska lansera streamingtjänsten "byNWR".

Under åren har han nämligen införskaffat rättigheter till och restaurerat en rad B-filmer. Nu har han bestämt sig för att dessa filmer ska finnas tillgängliga på byNWR och vara helt kostnadsfria för besökare att streama.

Winding Refn berättar att han under sitt filmande i USA insett att vi nu lever i ett dystopiskt realityprogram. Samtidigt menar han att det finns något gott i denna "omskakande tid av paranoia och galenskap" eftersom Donald Trumps "arrogans och avsky för sina medmänniskor" har avslöjat hur många politiker som delar den uppfattningen.

"Vad vi behöver är konst. Bra, utmanande konst, inte välsmakande konst, som är kreativitetens största fiende. Problemet är att den största delen av vår kultur kommer från ett liten grupp företag, vars enda intresse är sina intäkter. Vår nöjesindustri är trivial och banal; glitter, glamour och en illusion av perfektion och nöje, väldigt långt från sanningen. Film har blivit som kinesisk mat: det ger dig billig, direkt njutning, som en orgasm, men det är inte särskilt hälsosamt eller intressant."

Winding Refn avslutar med att säga att han hoppas att sin sida kommer att inspirera människor att se världen annorlunda.

Filmerna som först kommer att bli tillgängliga på byNWR är:

Night Tide (1961)

The Nest of the Cuckoo Birds (1965)

Hot Thrills and Warm Chills (1967)

The Burning Hell (1974)