Nicolas Cage säger “AI är en mardröm“ – efter ändringarna i The Flash

Nicolas Cage säger “AI är en mardröm“ – efter ändringarna i The Flash

Filmtopp
02 november 2023 kl. 10:11

Hollywoodstjärnan gjorde ingenting som var med i filmen

I "The Flash" gör Nicolas Cage en kortare cameo. Nu avslöjar Oscarsvinnaren att det han spelade in egentligen var något helt annat än vad vi fick se.

Nicolas Cage är aktuell med den bisarra komedin Dream Scenario, som handlar om en hjälplös man vars liv drastiskt förändras efter att han främlingar börjar se honom i sina drömmar. Filmen visas på visas på Stockholms Filmfestival, där den får sin Sverigepremiär.

Under filmens pressturné har skådespelaren nu uttryckt sin rädsla för den omdiskuterade AI-tekniken. Detta eftersom han menar att vad publiken fick se honom göra under sin cameo som Stålmannen i The Flash, inte var alls vad han gjorde i studion.

– AI är en mardröm. Det är omänskligt. Du kan inte bli mer omänsklig än artificiell intelligens… Jag skulle vara väldigt olycklig om folk tog min konst… och approprierade den, säger Nicolas Cage till Yahoo Entertainment.

Vad som visades i filmen var inte vad de spelade in

På 90-talet var det länge tänkt att Nicoals Cage och Tim Burton skulle göra en film om Stålmannen tillsammans. Nu, i The Flash, fick biobesökarna ett kort smakprov på hur det skulle ha varit att ha Oscarsvinnaren som Kal-El. Om inspelningen säger han följande:

– Vad jag skulle göra var att bokstavligen bara stå i en alternativ dimension och bevittna universums undergång. Kal-El får se världen gå under. Föreställ dig hur lite tid jag hade, att förmedla och framföra vad detta skulle innebära. Jag hade ingen dialog så jag fick uttrycka mig genom blicken. Det var det jag gjorde. Jag var på set i kanske tre timmar.

När Nicolas Cage fick se slutresultatet blev han förvånad.

– När jag gick och såg filmen, var det jag som slogs mot en gigantiskt spindel. Jag gjorde inte det. Det var inte vad vi gjorde. Jag tror inte att den skapades av AI. Jag vet att Tim Burton är lika upprörd över AI som jag är. Det var CGI. Ok, så att de kunde föryngra mig, och jag slåss mot en spindel Jag gjorde inget av det där så jag vet inte hur det blev så.

"Dream Scenario" visas på Stockholm Filmfestival. När filmen går upp på landets biografer är inte känt.

NÄSTA ARTIKEL