Young Wallander säsong 2 – När den förväntas komma

Young Wallander säsong 2 – När den förväntas komma

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 september 2020

Det känns sannolikt att vi får se "Young Wallander" säsong 2.

Den första säsongen av Netflix "Young Wallander" är nu uppe och rullar. Kommer vi att få se mer av serien? Nog känns det så.

Young Wallander spelar Adam Pålsson en ung Kurt Wallander som bor i Rosengård. Efter att ett hemskt mord drabbar staden, och han misslyckas att förhindra det, blir han fast besluten om att fånga gärningsmannen. Seriens första säsong består av sex avsnitt och nu undrar tittarna ifall vi kommer att få se mer av serien.

Det som genast talar för att vi får se Young Wallander säsong 2 är att serien har ett stort underlag av Henning Mankells böcker. Skulle Netflix vilja ta serien vidare finns det med andra ord gott om material att utgå ifrån. Vår svenska stjärna är dessutom hedrad över att få spela titelrollen skulle säkerligen vilja återvända för en fortsättning om möjligheten ges. I Filmtopps intervju med Adam Pålsson berättar han att "världen är vacker" som låter honom spela Wallander.

I slutet av dagen är det förstås tittarsiffrorna som avgör ifall Netflix kommer att satsa vidare eller inte, men sett till hur populärt Wallander är i Norden så känns det sannolikt att intresset kommer vara högt. 

Den första säsongen hade premiär tredje september. Därför förväntas fortsättningen släppas hösten 2021.

Netflix har ännu inte gått ut med något besked kring Young Wallander säsong 2. Detta gör de vanligtvis två-tre månader efter premiären. Vi håller dig uppdaterad så fort vi vet mer.