Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Wham! hyllas på Netflix – efter åratal av hån

Wham! hyllas på Netflix – efter åratal av hån

  • Netflix
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 juli 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 juli 2023

Duon som tog hela världen med storm

Stundtals hånade och bespottade Wham! får upprättelse när de hyllas i en ny dokumentär på Netflix. Genom arkivintervjuer och filmmaterial får vi återuppleva bågen av George Michaels och Andrew Ridgeleys Wham!-karriär.

Premiär för dokumentärfilmen Wham! på Netflix
 George Michael and Andrew Ridgeley. Foto: Netflix.

Wham! hyllas efter åratal av hån – premiär för ny dokumentär på Netflix

Året var 1982, och tonåringarna och bästa vännerna George Michael och Andrew Ridgeley gjorde sig redo att erövra världen som WHAM! I juni 1986 spelade de sin allra sista spelning på Wembley Stadium efter att ha lyckats med precis det, att erövrat världen. Nu för allra första gången, berättad med deras egna ord, berättas den fantastiska historien om hur de på fyra år dominerade listorna runt om i världen med tidlösa och klassiska poplåtar. Hit efter hit med låtar som Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, I’m Your Man och så klart Last Christmas.

Premiär för dokumentärfilmen om Wham! på Netflix
George Michael and Andrew Ridgeley. Foto: Netflix.

En nära och personlig inblick i stjärnornas imponerande karriärer

Deras tid i rampljuset var glödhet, och de blev den allra första västerländska musikakten inom pop som uppträdde i Kina. Det var en tid som både inkapslade och representerade inte bara deras ungdom, utan också den hos de många miljoner fans som avgudade dem.

Wham! är en dokumentär som fångar denna magiska tid, skapad av regissören Chris Smith (Tiger King, Sr.) och producenterna John Battsek (The Deepest Breath) och Simon Halfon (Supersonic), med oöverträffad tillgång till både Georges och Andrews personliga arkiv, inklusive anmärkningsvärda och aldrig tidigare visade bilder. Tillsammans med sällsynta, uppriktiga och tidigare ohörda intervjuer, Wham! kartlägger deras otroliga resa från skolkompisar till superstjärnor.

Wham! har många gånger förlöjligats genom åren, men i den nya Netflix-dokumentären får vi en påminnelse om deras storhet och odödlighet i musikhistorien.

Missa inte dokumentärfilmen om Wham! som har premiär på Netflix den 5 juli.

NÄSTA ARTIKEL