Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix vill köpa produktionsbolaget EuropaCorp

Netflix vill köpa produktionsbolaget EuropaCorp

David Lindahl | Nyhet
01 april 2018
David Lindahl | Nyhet
01 april 2018

Luc Bessons produktionsbolag EuropaCorp är av intresse för Netflix som vill ta över.

Luc Bessons produktionsbolag EuropaCorp.
Luc Bessons produktionsbolag EuropaCorp.

Streamingjätten Netflix imperium kan komma att fortsätta utvidgas nu när företaget har visat intresse för att köpa Luc Bessons produktionsbolag EuropaCorp.

EuropaCorp är den franska produktionsjätten som regissören Luc Besson startade 1996. Sedan dess har företaget används för att producera och distribuera filmer världen över. EuropaCorp står bland annat bakom storfilmer som Taken-serien och nu senast Valerian and the City of a Thousand Planets.

Screenrant rapporterar att Netflix har visat intresse för EuropaCorp och vill bland annat att Luc Besson producerar filmer för företaget. Det hela kan även sträcka sig så långt att Netflix köper upp det franska produktionsbolaget och därmed får tillgång till dess tidigare och framtida projekt. Affären är just nu i förhandlingsstadiet och ett avslut väntas komma någon gång närmare sommaren.

Luc Besson är en profilerad filmskapare som producerat många projekt med mindre finansiella medel. Hans senaste film Valerian and the City of a Thousand Planets var dock ett större projekt och drog tyvärr inte in de 177 miljonerna som filmen kostade. En uppföljare kan vara på gång och i sådana fall skulle det innebära att den anländer på Netflix.

Luc Besson är inte den enda stora regissören som sluter avtal med Netflix. Rättigheterna till Martin Scorseses kommande The Irishman har köpts upp av företaget och Dan Gilroy, regissören bakom Nightcrawler och nu senast Roman J. Israel, Esq, har också ett framtida projekt tillsammans med Jake Gyllenhaal inplanerat.

Vad tycker du om att EuropaCorp köps upp av Netflix?