Vikings: Valhalla säsong 2 – detta vet vi

Vikings: Valhalla säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 24 februari 2022 kl. 16:02 | Publicerad 23 februari 2022 kl. 16:02

Kommer vikingarna erövra Netflix i fler säsonger?

"Vikings: Valhalla", Netflix spinoff till succén "Vikings" har landat på streamingtjänsten. Många av oss har kastat oss över den första säsongen och det är svårt att inte få mersmak. Nu undrar vi givetvis: blir det en säsong 2 av serien också?

Efter flera uppmärksammade säsonger av serien Vikings passade Netflix på att hoppa på framgångståget och presenterade sin intention att göra en spinoff vid namn Vikings: Valhalla – och nu har serien äntligen landat på streamingtjänsten.

Vikings: Valhalla riktar strålkastaren mot några av historiens mest kända vikingar, som exempelvis Leif Eriksson, som sägs ha varit den första från Europa att gå i land i Nordamerika. I en kreativ blandning av fiktion och historia får vi följa vikingarnas äventyr i den nya serien.

Netflix spinoff är skapad av Jeb Stuart och i rollbesättningen hittar vi namn som Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter och Bradley Freegard m.fl.

När kommer Vikings: Valhalla säsong 2?

Trots att det ännu inte kommit något officiellt uttalande från Netflix om att det blir en säsong 2 av Vikings: Valhalla, så är det en i princip spikat att serien kommer att få en fortsättning. Det har bl.a. rapporterats att den ursprungliga beställningen av serien låg på 24 avsnitt, vilket bekräftats av skaparen Stuart. Eftersom den första säsongen är på 8 avsnitt innebär det att vi inte har bara en utan minst två ytterligare säsonger att se fram emot.

Till råga på detta är arbetet med de efterföljande säsongerna redan långt gånget.

– Vi håller redan på med förberedelserna för säsong 3, sa Stuart i en intervju med Entertainment Weekly tidigare i år.

Allt kan visserligen hända fortfarande, men om inget väldigt oväntat sker kommer vi att kunna räkna med åtminstone två säsonger till av serien. Exakt när nästa säsong kan tänkas komma är inte klart, men eftersom arbetet med säsong 3 redan är påbörjat kan vi hoppas på att säsong 2 kommer inom ett år.

Netflix lär avvakta och analysera seriens mottagande, men relativt snart borde vi få en bekräftelse på att den andra säsongen kommer och någon form av tidsangivelse för när det kan tänkas ske.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL