Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix tv-serie Dark säsong 2 är bekräftad

Netflix tv-serie Dark säsong 2 är bekräftad

David Lindahl | Nyhet
27 december 2017
David Lindahl | Nyhet
27 december 2017

Den tyska tv-serien Dark har blivit bekräftad för en andra säsong. Filmtopp redogör vad vi hittills vet om fortsättningen på den övernaturliga serien.

Bild från Netflix tv-serie Dark.
Foto: Netflix

Netflix satsning på en tysk övernaturlig kriminalserie lönade sig och nu är tv-serien Dark bekräftad för en andra säsong.

Lanserad i samband med Stranger Things popularitet, fångade Dark snabbt in en publik som sökte fler spännande äventyr inom samma genre. Den tyska tv-serien har dock en allvarligare ton och får snarare anses vara riktad mot en äldre publik.

Dark är en familjesaga med en övernaturlig twist. I den tyska staden Winden försvinner två barn vilket avslöjar relationsproblem mellan olika familjer.

Som en av Netflix populäraste icke engelsktalande tv-serier förnyades Dark officiellt för en andra säsong för några dagar sedan. Säsongsavslutningen lämnade publiken chockade med en förvånande plot twist. Den andra säsongen ska plocka upp där den första slutade och manusförfattaren Jantje Friese säger att större fokus kommer att ligga på att lära känna karaktärer som inte fick så stor plats i säsong 1. Karaktären Jonas väntas dock fortfarande vara den som står i centrum.

Första säsongen utspelar sig 2019 och med tanke på att den andra säsongen precis förnyats är det troligt att vi också får vänta tills 2019 innan den har premiär på Netflix. När Dark anlände fanns det ingen officiell trailer till serien, något vi säkerligen kan förvänta oss framöver med tanke på seriens nuvarande popularitet.

För dig som är mer intresserad av liknande serier kan vi på Filmtopp också rapportera att Stranger Things har förnyats i en tredje säsong. För andra bra tips på kommande tv-serier under 2018 läs här.

Har du sett Netflix tyska tv-serie Dark?