Top Boy säsong 4 – detta vet vi

Top Boy säsong 4 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad kl. 13:09 | Publicerad 11 september 2023 kl. 11:09

När kommer Top Boy säsong 4?

Den tredje "Top Boy"-säsongen har hittat till Netflix. Det populära brittiska kriminaldramat har länge varit en favorit bland streamingtjänstens användare, men frågan är om det kommer fler avsnitt att avnjuta framöver? Här är allt vi vet om "Top Boy" säsong 4.

Den uppskattade brittiska kriminalserien Top Boy hade ursprungligen premiär redan 2011, och de tidigare säsongerna går nu under namnet Top Boy: Summerhouse. År 2019 gav Netflix nytt liv åt den populära serien och i september fick streamingtjänstens tredje säsong av serien se dagens ljus.

I Netflix säsonger bjuds vi in att följa två knarklangare som återvänder till ett London där konkurrensen är stenhård. Deras jakt på pengar och makt på stadens gator hotas inte minst av en ny ung och hänsynslös rival. I den tredje säsongen riskerar allt som Sully (Kane Robinson) och Dushane (Ashley Walters) byggt upp – som vänner och som rivaler – att raseras av påtryckningar från såväl de egna leden som utomstående faktorer.

Top Boy är skapad av Ronan Bennett och serien är belönats med flertalet BAFTA-nomineringar, som resulterat i två vinster.

Top Boy säsong 4 – detta vet vi
Foto: Netflix.

När kommer Top Boy säsong 4?

Fans som har sett den tredje säsongen är utan tvekan nyfikna på statusen för Top Boy säsong 4. Dessvärre har vi dåliga nyheter för den som hade hoppats på en fortsättning av serien på Netflix. Streamingtjänsten har nämligen marknadsfört och presenterat den tredje säsongen som seriens sista kapitel, och trots dess popularitet finns det i dagsläget ingenting som pekar på att den saken ska ändras.

Med det sagt ska man aldrig säga aldrig med tanke på hur dagens streaminglandskap ser ut – det är just Top Boy ett ypperligt exempel på. Serien såg nämligen ut att ha gått i graven innan Netflix bestämde sig för att ge nytt liv åt den, och det passerade hela sex år mellan den sista Summerhouse-säsongen och den första Netflix-säsongen.

Top Boy-berättelsen som vi har fått följa i totalt fem säsonger (tre nyproducerade på Netflix) ser onekligen ut att ha gått i mål med den senaste säsongen, men någon form av spinoff skulle kunna finnas på kartan framöver. Enligt Walters ska Netflix nämligen ha önskat att serien skulle fortsätta, men att huvudrollsinnehavarna och de kreativa hjärnorna bakom serien ville sluta på topp.

– Alla säsonger har varit fantastiska och alla har älskat dem och jag har älskat dem, men det hade inte varit rätt [att fortsätta], säger Walters i en intervju med GQ. Jag gillar att sluta när jag är på topp.

Vi håller tummarna för att "Top Boy"-universumet får leva vidare i någon tappning, men räknar inte med att det sker den närmaste tiden, om ens alls. Samtliga avsnitt av "Top Boy" finns att streama på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL