Recension: Scream 6 (2023)

Tips! Nu kan du streama den senaste Scream-filmen

  • Netflix
Filmtopp
08 juli 2023 kl. 12:10

Följ med flyttlasset från Woodsboro till New York

Glada nyheter för att skräckfans. Nu kan du streama "Scream 6" på Netflix. I den nya skräckfilmen följer vi med när Sam och hennes vänner flyttar till New York, men snart finner sig jagade av Ghostface på nytt.

Efter hela elva års uppehåll blev den femte Scream-filmen en uppskattad nytändning för skräckfranchisen som Wes Craven rivstartade 1996. Bara ett år senare kom en ännu mer omtyckt uppföljare, Scream 6, som vi nu får nöjet att streama på Netflix

Efter de omskakande händelserna hemma i Woodsboro har Sam och hennes lillasyster Tara flyttat till New York tillsammans med sina vänner Chad och Mindy. Men när Halloween kryper sig på börjar nya våldsamma mord att ske. På en mordplats har någon lämnat Sams körkort och en ghostface-mask.

Efterlängtad streamingpremiär för nya Scream-filmen

Väntan har varit lång, men nu kan vi alltså ta del av den älskade skräckseriens senaste installation. Förutom att den gick starkt på bio var det många kritiker som kom att gilla Scream 6. Så här skriver Filmtopps recensent Axel Diedrichs om blodbadet:

– Utöver att vara en starkare pulshöjare är den nya filmen gjord med mer tanke och på ett direkt manus som håller berättelsen på rätt kurs – föregångaren Scream hade sina överflödiga avstickare. Men de rivigare mordscenerna åt sidan har man här jobbat på karaktärerna. Framför allt Sam, huvudrollen som var något av det blekare slaget i förra filmen. Här får hon fler dimensioner och en mörkare sida som lägger grunden för en spännande karaktärsutveckling.

Den efterlängtade streamingpremiären för Scream 6 landade under Netflix rödsvarta himmel, vilket kan tyckas vara anmärkningsvärt eftersom filmen kommer från Paramount som vanligtvis har sina släpp på Paramount+ i USA och SkyShowtime här hemma i Sverige.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL