TIPS: Nu finns Alexander Skarsgårds älskade vampyrserie på Netflix

TIPS: Nu finns Alexander Skarsgårds älskade vampyrserie på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
01 oktober 2023 kl. 09:10

Nu kan du streama True Blood hos HBO-konkurrenten

HBO-fortsätter att fylla sina konkurrenters plattformar med titlar. Nästa serie att hitta till Netflix är den populära vampyrserien "True Blood", där Alexander Skarsgård spelar en huvudroll. "True Blood" finns att streama på Netflix från och med i dag, den 1 oktober.

Mellan 2008–2014 charmade vampyrdramat True Blood tittare på HBO över sju säsonger. Tidigare var HBO ett varumärke som definierades av sin exklusivitet, men eftersom Warner Bros. Discovery den senaste tiden reat ut kanalens originalserier har flera av dem hittat till diverse streamingtjänster.

Senaste HBO-serien att följa titlar som Band of Brothers och The Pacific till Netflix är just True Blood, skapad av Alan Ball (American Beauty, Six Feet Under), med Anna Paquin, Steven Moyer och Alexander Skarsgård m.fl. i huvudrollerna.

TIPS: Nu finns Alexander Skarsgårds älskade vampyrserie på Netflix
Foto: HBO.

Nu kan du streama True Blood med Alexander Skarsgård på Netflix

"True Blood" var ett mindre fenomen när den sändes på HBO, och serien stod som en något mognare motpol till Twilight-filmerna, som existerade i andra änden av populärkulturens vampyrhysteri omkring 2010.

Serien utspelar sig i den amerikanska södern – i en värld där vampyrer nyligen erkänt sin existens för mänskligheten – med Sookie Stackhouse (Paquin) som utgångspunkt. Sookie arbetar som servitris på en lokal krog, men hon är inte som alla andra. Hon har telepatiska förmågor som gör att hon kan läsa människors tankar. När hon möter vampyren Bill Compton (Moyer) introduceras hon för en övernaturlig värld som går en ständigt farlig balansgång med mänsklighetens verklighet.

True Blood är en av produktionerna som bidrog till att på allvar sjösätta Alexander Skarsgårds internationella karriär. I serien spelar han den mäktige och uråldige vikingavampyren Eric Northman.

"True Blood" har premiär på Netflix den 1 oktober.

NÄSTA ARTIKEL