Efter Lilyhammer – nu gör skaparna norsk serie för Netflix

Tio år efter Lilyhammer – nu gör skaparna norsk serie för Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
03 april 2023 kl. 12:04

Följer bittra konkurrenter i laxindustrin

Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin låg bakom succéserien "Lilyhammer". Nu ska de göra en ny norsk serie, den här gången för Netflix.

Gangsterkomedin Lilyhammer med Sopranos-stjärnan Steven Van Zandt rullade mellan 2012-2014 och blev en av de mest berömda norska serierna. Nu jobbar den skapande duon Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin på deras nästa stora serie som går under arbetstiteln Lakseøya och som ska släppas på Netflix

Lakseøya är en dramaserie som ska ta med tittaren till ett litet kustsamhälle i Trøndelag och skildra lantbruksnäringen. Här möter vi två familjer som är bittra konkurrenter i den globala laxindustrin.

– Under de senaste decennierna har jordbruksnäringen förändrat både den norska kusten och världens matkultur. Det är hög tid för ett TV-drama om branschens aktörer, och att en internationell streamingtjänst som Netflix vågar satsa på en story med så tydlig lokal förankring är suveränt säger skaparna i ett pressmeddelande.

Vidare berättar Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin om hur det känns att återigen ta sig an ett stort serieprojekt: 

– Det är ett nöje att vara tillbaka på Netflix, över tio år efter Lilyhammer, och vi kan knappt vänta med att börja filma. 

"Lakseøya" regisseras av Marit Moum Aune som senast gjorde Viaplay-serien "Made in Oslo". Än så länge finns det inget premiärdatum för den nya serien.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL