The Night Agent säsong 2 – detta vet vi

The Night Agent säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
28 mars 2023 kl. 18:03

Återvänder actionthrillern med fler avsnitt?

Netflix nya actionthriller "The Night Agent" har bubblat om som en av svenskarnas favoritserier just nu. Serien har seglat upp som den mest sedda i Sverige, vilken givetvis får oss undra om "The Night Agent" säsong 2 väntar på oss.

"The Night Agent" är Netflix nya tunga actionthriller som är baserad på Matthew Quirks roman. Serien har en kort tid efter sin debut seglat upp som den populäraste hos svenska Netflix-abonnenter och det intensiva innehållet i den tycks kunna snärja de allra flesta.

Handlingen kretsar kring den lågt rankade FBI-agenten Peter Sutherland, som jobbar i Vita husets källare och bemannar en telefon som aldrig ringer – men när den till slut gör det förändras allt. Plötsligt kastas Peter in i en farlig konspiration med trådar som sträcker sig hela vägen till Ovala rummet.

Serien är skapad för Netflix av Shawn Ryan (The Shield, Last Resort) och i huvudrollen som Peter Sutherland ser Gabriel Basso (Hillbilly Elegy, The Whole Truth).

Trots den actionladdade handlingen är serien inte rädd för att gå på djupet med sin huvudkaraktär, vilket gör det ännu svårare att slita sig från avsnitten. Det är med andra ord inte helt förvånande att många av oss betat av den första säsongens tio avsnitt i mer eller mindre ett svep. Nu undrar vi givetvis om en säsong 2 av The Night Agent väntar på oss i framtiden.

När kommer The Night Agent säsong 2?

I skrivande stund har Netflix ännu inte annonserat om The Night Agent kommer att förnyas med en andra säsong eller inte. Med det sagt tror vi att seriens chanser att leva vidare är mycket stora. The Night Agent har uppenbart resonerat med Netflix användare och det brukar som bekant vara tillräckligt för att resultera i en produktion trummar vidare.

Streamingtjänsten brukar dessutom vara väldigt tydliga med vilka av deras serier som lanserar som miniserier på en säsong – en etikett som Netflix aldrig gett till The Night Agent. Dörren för en säsong 2 ser med andra ord ut att ha stått på glänt från start.

Trots att den första säsongen har ett relativt definitivt slut, är det också uppenbart att det finns ytterligare trådar att rycka i för hjärnorna bakom projektet. Med tanke på den låga position huvudkaraktären Peter Sutherland till exempel har i början av serien, har man gett honom gott om utrymme att växa över flera säsonger.

Skulle The Night Agent förnyas med nya avsnitt är det sannolikt att en andra säsong skulle ha premiär tidigast någon gång under 2024.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL