Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Haunting of Hill House säsong 3 – Detta vet vi

The Haunting of Hill House säsong 3 – fortsättningen uteblir?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 december 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 december 2020

Mike Flanagan med tråkigt meddelande till fansen.

"The Haunting of Hill House" var ett fenomen när den kom, och nu kan vi se uppföljaren "The Haunting of Bly Manor" på Netflix. Kan vi dessutom förvänta oss en tredje säsong? Inte än så länge.

Mike Flanagans hyllade antologiserie kom tidigare i höst tillbaka med en ny kuslig saga. Men trots att den fick fint mottagande är det långt ifrån säkert att vi får mer av serien. Skaparen berättar nu att det inte finns några planer på en fortsättning. 

The Haunting of Bly Manor
Foto: Netflix.

På den internationella statistiksajten Flix Patrol kunde vi se att The Haunting of Bly Manor var hetast på Netflix under flera veckors tid. Detta är förstås inte bara ett kvitto på att den nya säsongen var efterlängtad, utan att tittarna nu vill ha ännu mer. Men så verkar det inte bli – åtminstone inte på ett långt tag. Seriens skapare Mike Flanagan skriver på Twitter att det idag inte finns några planer på att göra The Haunting of Hill House säsong 3. Han berättar att man aldrig ska säga aldrig, men att fokus under 2021 och en längre tid framöver kommer att vara på andra projekt. 

MER LÄSNING:

Alla Conjuring-filmer rankade

Recension – The Haunting of Bly Manor

Finns stort underlag för fortsättning

Skulle vi få se mer av serien, så finns det mycket underlag att utgå ifrån. The Haunting of Bly Manor tog oss till skräckförfattaren Henry James bokskatt, framförallt klassikern Skruvens vridning, och Flanagan själv sade att den "bara är en inkörsport in i Henry James värld". Flanagan är med andra ord väl medveten om att skräckuniversumet har många spännande berättelser och karaktärer att nafsa på.

Förhoppningsvis får vi senare ta del av The Haunting of Hill House säsong 3. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL