The Crown-stjärnan om nya säsongen: ”Tittarnas syn kanske ändras”

The Crown-stjärnan om nya säsongen: ”Tittarnas syn kanske ändras”

  • Netflix
Filmtopp
11 november 2022 kl. 20:11

Staunton om säsongen efter ikoniska drottningens död

I en ny intervju talar Imelda Staunton, som spelar Elizabeth II i "The Crown", om den femte säsongen. Hon menar att den efter drottningens bortgång kan ändra tittarnas syn på serien.

Denna vecka hade den femte säsongen av hyllade The Crown premiär. Denna gången får vi följa kungafamiljen under 90-talet. John Major har tagit över som premiärminister efter Margaret Thatcher och vi får en närmare inblick i det tumultartade äktenskapet mellan prinsessan Diana och dåvarande prins Charles.

Imelda Staunton är den sista i ledet av tre att spela rollen som den folkkära drottningen Elizabeth II i The Crown, vilket innebär att hon har fått den stora uppgiften att ta över efter Oscarsbelönade Olivia Colman.

The Crown-stjärnan om nya säsongen: ”Tittarnas syn kanske ändras”
Imelda Staunton i "The Crown". Foto: Netflix.

Så fortsätter The Crown efter Elizabeth II:s bortgång

Den 8 september möttes vi av nyheten om Elizabeth II:s död och det var oklart hur serien skulle hantera detta. Staunton kommenterar detta i en intervju med The Hollywood Reporter:

– Sorgearbetet pågick i hela landet och i några andra delar av världen. På ett sätt kan man säga att vår hyllning är ett sätt att fortsätta den.

The Crown säsong fem innehåller flera historier under drottningens regeringstid som stjärnorna fram emot att dela med sig av. Staunton förklarar hur serien kommer att fortsätta:

– Tittarnas syn på serien kanske ändras, men vi gör ingenting annorlunda, manusförfattarna gör ingenting annorlunda. Och man kan inte låta den emotionella reaktionen på drottningens bortgång påverka gestaltningen av vad som hände 1992.

Säsong 5 av "The Crown" går nu att streama på Netflix. Vi vet ännu inte när säsong 6 kommer att ha premiär.

Nine Selander

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL