Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Alienist säsong 3 – Detta vet vi

The Alienist säsong 3 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 november 2020

Är serien för dyr för Netflix?

Det viktorianska kriminaldramat "The Alienist" är nu uppe och snurrar på Netflix internationella topplistor. Kommer vi att få se en tredje säsong? Detta vet vi.

Serien om tidningsarbetaren John Moore och psykologen Dr. Laszlo Kreizler som jagar seriemördare i New York på 1800-talet har vuxit sig väldigt populär på NetflixMen ännu har inte streamingtjänsten gått ut med att vi får se The Alienist säsong 3. Vad talar för att vi får se mer?

Även om en fortsättning inte är huggen i sten ännu, så finns det flera faktorer som pekar på att vi får se mer av The Alienist. Vi kan se att serien just nu är streamingtjänstens tolfte mest sedda produktion runt om i världen. I Sverige finner vi den idag på plats #6, vilket är högre än succén The Haunting of Bly Manor som placerar sig strax under. Ja, många tittar på The Alienist och det märks att de flesta gillar den. Serien har gedigna 7.7/10 i betyg på IMDb av drygt 40 000 användare. 

Det finns också en entusiasm från seriens stjärna Luke Evans som i en intervju med Collider berättar att han gärna vill fortsätta: 

– Karaktärerna har potentialen att bära en till handling, med en annan twist och ett annat mord. Jag älskar att spela John, så skulle det hända igen vore det fantastiskt. 

Den tredje boken redan ute

The Alienist
Foto: Netflix.

Vi ska komplettera Evans ord med att underlag för nya snåriga handlingar redan finns. The Alienist bygger på en romanserie av författaren Caleb Carr som redan släppt den tredje delen Surrender (2016). 

I en normal värld skulle det inte råda något tvivel om en fortsättning. Men orosmolnet som hänger över The Alienist säsong 3 är coronapandemin, som fått streamingtjänster att sålla ännu hårdare mellan vilka produktioner de ska behålla. Vi såg nyligen att rymddramat Away med Hilary Swank lades ned. Serien, som låg högt upp på Netflix topplistor, uppgavs kosta hisnande sex miljoner dollar per avsnitt och var inte längre hållbar för bolaget att hålla vid liv.

The Alienist rapporteras kosta omkring 9 miljoner dollar per avsnitt och tillhör därmed TV-historiens dyraste serier. Är den tillräckligt populär för att få fortsätta i dessa osäkra tider? Det kommer Netflix att utvärdera under kommande veckor. 

Filmtopp uppdaterar dig så fort vi vet mer. 

För fler nyheter --> Scrolla vidare! Ta reda på Netflix nyheter i november!

 

NÄSTA ARTIKEL