Stranger Things-stjärnan tycker att serien borde ”döda fler” karaktärer

Stranger Things-stjärnan tycker att serien borde ”döda fler” karaktärer

  • Netflix
Johan Samuelsson Krantz
07 februari 2024 kl. 13:02
ANNONS
ANNONS

Gaten Matarazzo vill höja insatserna i Stranger Things – fler dödsfall i sista säsongen?

Gaten Matarazzo från "Stranger Things" uttrycker att serien skulle gynnas av att "döda fler" karaktärer. Skådespelaren delar sin tankar.

Med sin unika kombination av science fiction, mystik och retrovurmande har Stranger Things blivit en av Netflix mest älskade originalserier, och den har lockat en stor global publik. Med den efterlängtade finalen på väg kan fansen förvänta sig spänning och överraskningar när deras favoritkaraktärer återigen återvänder.

Frågan är bara om de kommer att överleva den sista säsongen? Det hade de antagligen inte gjort om några av skådespelarna själva fick bestämma.

Första bilderna från Stranger Things säsong 4B släppta
Foto: Netflix.

Gaten Matarazzo tycker att Stranger Things borde döda fler huvudkaraktärer

 

Den populära TV-serien Stranger Things är på väg in i sin femte och sista säsong. Denna förväntas ha premiär på Netflix någon gång under 2025. Under ett framträdande vid MegaCon Orlando fick en av seriens stjärnor, Gaten Matarazzo, frågan om det fanns något från de fyra första säsongerna som han hade ändrat på om han hade kunnat.

– Det kanske låter konstigt, men vi borde döda fler människor. Den här serien hade varit så mycket bättre om insatserna var högre, som om vilket som av de här barnen kan stryka med när som helst. Jag känner att vi är alldeles för säkra, svarade Matarazzo enligt CBR.

En liknande åsikt har tidigare yttrats även av kollegan Millie Bobby Brown, som enligt Variety uppmanat serien att låta sig inspireras av hur HBO:s Game of Thrones (2011) dödade av sina huvudkaraktärer. Seriens regissörer och skapare, bröderna Matt och Ross Duffer, har tvärtom blivit kända för att hålla huvudrollerna i serien intakta och undvika att döda dem.

I en intervju på podcasten Happy Sad Confused, adresserade Duffer-bröderna för några år sedan Millie Bobby Browns uppmaning om att efterlikna Game of Thrones. De förklarade då att de hade utforskat alla alternativ i skrivrummet, men insåg att det skulle göra serien för deprimerande och inte längre kännas som Stranger Things om de dödade en huvudkaraktär som till exempel Mike (Finn Wolfhard).

Medlemmar i originalensemblen som bland andra Gaten Matarazzo, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder och David Harbour m.fl. återvänder för den femte och sista säsongen.

Premiär förväntas någon gång under 2025 på Netflix. Filmtopp håller dig ajour. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL