Storslagen trailer till Ronja Rövardotter – premiär om två veckor

Storslagen trailer till Ronja Rövardotter – premiär om två veckor

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
12 mars 2024 kl. 10:03

Den svenska storsatsningen kommer snart till Netflix

I slutet av mars är det premiär för den "Ronja Rövardotter". Nu har Netflix släppt en officiell trailer för den svenska storsatsningen.

I dag presenterar Netflix trailern till TV-serieversionen av den världsberömda berättelsen om Ronja Rövardotter. Denna episka tolkning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse, är en av de mest påkostade produktionerna i nordisk TV-historia.

Lisa James Larsson, regissör, säger följande i ett pressmeddelande:

– Så många av oss har vuxit upp med Ronja Rövardotter och vi är otroligt stolta och tacksamma för det enorma engagemang och arbete som alla har lagt ner på det här projektet. Vi provspelade över 4 000 skådespelare för att hitta rätt Ronja, och har rest till de mest otroliga platser Sverige har att erbjuda. Från borgar i Bohuslän via Dalarnas djupa skogar till storslagna vattenfall i Jämtland för att hitta perfekta inspelningsplatser.

– Vår serie återspeglar det starka engagemang och den kreativa passion som finns i vårt filmteam och bland skådespelarna, som tillsammans består av över 200 personer, och vi är så glada över att den snart har premiär på Netflix.

Se trailern till Ronja Röverdotter här:

Ronja Rövardotter följer en ung flicka född i ett rövarband i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr. När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk och ibland farlig plats, fylld av märkliga varelser. När Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, inleds en mörk familjefejd och en förbjuden vänskap, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla.

Ronja Rövardotter släpps i två delar, varav den första har premiär om två veckor på Netflix. Den första delen består av sex avsnitt och släpps den 28 mars. Del 2 har premiär senare under 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL