Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix spenderar mer pengar än något annat filmbolag

Netflix spenderar mer pengar än något annat filmbolag

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
07 juli 2018
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
07 juli 2018

Streamingjättens produktionstakt utklassar konkurrenterna Warner Bros. och Disney.

Netflix producerar film och serier i en takt andra filmbolag knappt vågar drömma om. Under 2018 släpper de fyra gånger fler filmer än Warner Bros. och åtta gånger fler än Disney.

The Econimist har gått ut med att Netflix är det produktionsbolag som spenderar mest pengar på film just nu. Vi pratar om summor runt 12-13 miljarder dollar.

Netflix hade tidigare bestämt att de skulle spendera 8 miljarder dollar 2018 på nytt material, men den siffran spräcktes för länge sedan och är redan nu dubbelt så hög som vad Netflix spenderade under hela 2016.

Denna enorma summa beror på att de planerar att släppa 82 nya filmer i år, vilket är fyra gånger så många som Warner Bros. producerar på ett år och åtta gånger fler än Disney Pictures.

Anledningen till att Netflix spendera dessa summor beror på att flera miljoner betalar för tjänsten som finns i tjugo länder. På grund av sin stadiga pengaström från abonnenter behöver inte heller Netflix göra lika mycket reklam som de andra bolagen, utan kan fokusera på produktionen istället.

Här hittar du också vår lista över vilka filmer och serier som kommer till Netflix i juli.

Har du set de senaste Netflixfilmerna, vilken är favoriten?

 

NÄSTA ARTIKEL