Hero gradient image

Netflix höjer sina priser - så påverkas du

David Lindahl | Nyhet
15 augusti 2017
David Lindahl | Nyhet
15 augusti 2017
Bild på Netflix logga.
Netflix.

Den stora streamingstjänsten Netflix fortsätter att gå bra. Netflix presenterade en rapport tidigare i sommars  som visar att antalet användare fortsätter att växa. Under det senaste kvartalet låg tillväxten på 25 procent, vilket gav 104 miljoner betalande kunder globalt.

Allt går dock inte som på räls. Netflix har nämligen ett snabbt växande berg av skulder, visar en genomgång som LA Times har gjort. I den senaste kvartalsrapporten uppgick skulderna till 20,54 miljarder dollar, vilket är en rejäl ökning jämfört med samma period i fjol. Anledning skall vara den intensiva satsning på Netflix original serier  – ett område som Netflix satsar stenhårt på för att fortsätta locka nya användare. Under 2017 förväntas streamingtjänsten att spendera åtminstone sex miljarder dollar på nya produktioner. Planen är att hälften av utbudet till slut ska vara eget material.

Kanske har den intensiva satsning börjat ta ut sin rätt nu? . Nyheter24 rapporterar att den 10:e augusti höjde Netflix den sitt månadspris pris från 99 kronor i månaden till 109. Streamingtjänsten säger till nyhetskanalen att det bland annat beror på ett utökat utbud av filmer och serier.

Men höjningarna innebär också att Netflix utökar kundernas valmöjligheter. Framöver ska det vara möjligt att välja tjänsten "Basic" som enbart ska kosta 89 kronor i månaden. Men då ingår inte HD-kvalité och serier ska enbart kunna ses på max en "registrerad" skärm.

För den riktige fanatikern erbjuds också "Premuim" som dels ger möjligheten att se film i Ultra HD-kvalité och även på fyra skärmar samtidigt.

LÄS OCKSÅ: Disney försvinner från Netflix

Vad tycker du om att Netflix per automatik förändrar priserna för sina kunder?