Nu på bio

Det senaste på biofronten!

SvampBob Fyrkant.

Netflix släpper nya SvampBob Fyrkant-filmen

David Lindahl | Nyhet
16 juli 2020
David Lindahl | Nyhet
16 juli 2020

Streamingjätten Netflix har köpt upp de internationella rättigheterna.

Den nya SvampBob Fyrkant-filmen kommer att släppas i Sverige av Netflix. Nyligen köpte streamingjätten upp rättigheterna.

Svampbob Fyrkant: Äventyr på torra land släpptes 2015 och var den andra filmen om SvampBob och den första helt animerade. Internationellt blev det en succé och totalt drog den in över 325 miljoner dollar i biointäkter på en budget av 74. 

Nu rapporterar Variety att Netflix har köpt upp de internationella distributionsrättigheterna till den tredje filmen SpongeBob: Sponge on the Run. Paramount Animation, Nickelodeon Movies och United Plankton Pictures samproducerar. Paramount planerar också att släppa den på bio i Kanada.

Någon svensk titel finns ännu inte på den nya filmen som ska handla om att SvampBob och Patrick måste rädda Gary som har blivit kidnappad av Poseidon. Deras äventyr tar dem hela vägen till den försvunna staden Atlantis och ska även avslöja var SvampBob och Gary träffade för första gången som barn.

Uppgörelsen mellan Netflix och Paramount är inte den första i sitt slag. Unde de senaste åren har streamingjätten också tagit över distributionsrättigheterna av filmer som Lovebirds, Trial of the Chicago 7 och Martin Scorseses The Irishman.

Något officiellt premiärdatum för filmen är ännu inte bekräftat. Läs också om att en film är på gång av spelet Uncharted med Tom Holland i huvudrollen.