Premiär för Prince Andrew: Banished på Viaplay – Skandalerna granskas

Skandalomsusade prins Andrews liv blir film – han spelar huvudrollen

  • Netflix
08 februari 2023 kl. 12:02
ANNONS
ANNONS

Prins Andrews mediala katastrof kommer som spelfilm på Netflix

Nu står det klart att Rufus Sewell ska spela prinsen Andrew i den kommande Netflix-filmen "Scoop" – en filmatisering av den beryktade BBC-intervjun från 2019, som blev kontroversiell och skapade rubriker.

Prins Andrew slutar inte att skapa rubriker. Nu blir den beryktade BBC-intervjun med honom spelfilm på Netflix. Scoop beskrivs som en filmatisering av intervjun från 2019 där prins Andrew pratar om sin nära relation till den dömde sexbrottslingen Jeffrey Epstein och deras vänskap.

Andrew-intervjun var ett inslag i programmet Newsnight och väckte stora frågor om prinsens tidigare liv. I december 2022 blev det sedan klart att han ska ställas inför rätta efter att flera kvinnor anklagat honom för sexuella övergrepp.

Han spelar prins Andrew

Det är Rufus Sewell, känd från bl.a. En riddares historiaOld och Netflix-serien Kaleidoscope, tar sig an rollen som prins Andrew. Därtill gestaltas BBC-producenten Sam McAlister av Billie Piper (Doctor Who) och programmets intervjuare Emily Maitlis spelas av ingen mindre än Gillian Anderson.

Till skillnad från vad man kan tro var kungahusets avsikt med intervjun att tona ner granskningen av prins Andrews och Brian Epsteins redan diskuterade relation, men resultatet blev det motsatta. Det dröjde inte länge innan intervjun blev viral och började beskrivas som en av det brittiska kungahusets största katastrofer.

Filmen regisseras av Philip Martin, som tidigare har arbetat med The Crown. Enligt Sky säger han följande om Scoop:

– Det är en film om total makt, privilegium och hur, vare sig i glittrande palats eller i högteknologiska nyhetsrum, bedömer vad som är sant.

Något premiärdatum för "Scoop" är i dagsläget inte känt.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL