Sjuksköterskan säsong 2 – Detta vet vi

Sjuksköterskan säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 03 maj 2023 kl. 12:15 | Publicerad 02 maj 2023 kl. 15:00

Räkna inte med fler säsonger

Har du betat av Netflix senaste danska thriller och nu håller tummarna för en fortsättning? Hoppas inte på för mycket gällande "Sjuksköterskan" säsong 2.

Efter Kastanjemannen har Netflix nu levererat en ny dansk tittarsuccé i Sjuksköterskan som under en veckas tid funnits att bingea i sin helhet. Många vill veta om den verklighetsbaserade dramathrillern kommer att få en andra säsong. Ännu är inget klart, men det ser inte ljust ut vad gäller Sjuksköterskan säsong 2. 

I den spännande serien får vi följa det omskakande fallet som ägde rum på Nykøbing Falster sjukhus i Danmark 2015, där en sjuksköterska misstänktes för att ha medvetet dödat patienter. Som saker och ting ser ut blir det ingen andra säsong av Sjuksköterskan.

Sjuksköterskan säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

Detta talar emot Sjuksköterskan säsong 2

Den främsta anledningen till att vi inte tror på att serien förnyas är att den berättar färdigt historien som dramat bygger på. Vidare är den flaggad som en miniserie, vilket innebär att den är gjord med endast en säsong i åtanke. Dessa två närmaste avgörande parametrar gör det högst tveksamt att man skulle göra en till säsong.

Men det finns en chans att Netflix gör en till säsong som inte är en direkt uppföljare, utan som istället behandlar ett annat omskakande fall i Danmarks historia. Den sortens lösningar har Netflix tagit till med flera av sina tidigare succéer –  The Haunting of Bly Manor och Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story är två exempel på serier som blivit antologier. Hur som helst finns det inga sådana indikationer att spekulera kring.

Nej, vi tror på att "Sjuksköterskan" bäst bör betraktas som en lyckad miniserie som vi ska vara glada över ifall streamingtjänsten hittar ett sätt att spinna vidare på.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL