Sigge Eklund gör film för Netflix: "Vill inte schabbla bort nånting"

Sigge Eklund gör film för Netflix: "Jag vill inte schabbla bort nånting"

  • Netflix
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 12:03 | Publicerad 31 mars 2023 kl. 07:03

Avslöjar i podden

I veckans avsnitt av "Alex & Sigges podcast" berättar Sigge Eklund att han arbetar på en film för Netflix. "Jag vill inte schabbla bort nånting", säger han. Nu presenterar även Netflix filmen som heter "En Del av Dig"

Den som följer Alex Schulmans och Sigge Eklunds podd känner mycket väl till den sistnämndes brinnande intresse för film. Nu avslöjar Sigge att han arbetar på en långfilm för världens största streamingtjänst Netflix, utifrån ett manus som skrivs av Michaela HamiltonHon har tidigare skrivit på de hyllade ungdomsserierna EaglesHåll andan! och Zebrarummet.

– Jag jobbar mer än gjort sedan nittiotalet. Alltså arton-tjugo timmar om dygnet, säger Sigge Eklund för sin lättade poddkollega som nu slipper hålla inne på hemligheten med honom.

– Jag har väntat på att du ska berätta om det här, jag har vetat om det här ganska länge och varit så irriterad för att du är så lojal mot de här jävla filmbolagen. Det är väl bara att berätta, säger Alex Schulman. 

– Du om någon vet hur länge jag väntat på det här. Jag vill inte schabbla bort nånting, svarar Sigge.

Sigge Eklund gör film för Netflix: "Jag vill inte schabbla bort nånting"
"Zebrarummet" är en av de serier Sigge Eklunds filmkollega Michaela Hamilton skrivit på. Foto: Netflix.

"Det blir en spännande tid att spela in den i"

Utan att avslöja något om själva handlingen ger Sigge Eklund oss några hintar om vad vi kan förvänta oss för typ av film:

Jag har väntat på ett manus som ska passa mig, som Michaela Hamilton har skrivit. Jag tror att det har den här typen av intensitet som jag alltid letar efter i film. Du vet, filmer där man tar stryptag om publiken direkt utan att släppa taget om den, och som inte slarvar bort en scen. Michaela Hamilton är så duktig på just det där, alltså besattheten, förälskelsen och sorgen i att vara tonåring. Manuset har allt det där, så det blir en spännande tid att spela in den i.

– Jag har läst det manuset. Det är otroligt fint och jag tror att det passar dig, säger Alex Schulman.

Sigge Eklund gör film för Netflix: "Jag vill inte schabbla bort nånting"
Michaela Hamilton och Sigge Eklund. Foto: Netflix.

Netflix presenterar nu Sigge Eklunds film "En Del av Dig"

Nu går även Netflix ut och presenterar Sigge Eklunds film som har titeln En Del av Dig. Ett coming-of-age-drama på liv och död om hur det är att vara 17 år och känna hur man går sönder av längtan.

Agnes storasyster Julia har allt det Agnes drömmer om: Hon är ihop med Noel, är coolast i skolan och vågar ta plats på festerna. Om bara Agnes kunde vara mer som hon. När det som inte får hända händer vänds Agnes liv upp och ner och hon måste pånyttföda sig. Plötsligt är hon på väg att få allt hon drömt om, men till vilket pris?

En Del av Dig blir Sigge Eklunds debut som långfilmsregissör.

– Jag har väntat hela mitt liv på ett manus som fångar skräcken och magin i att vara tonåring. När jag läste Michaela Hamiltons berättelse blev jag fascinerad av det faktum att allt det fanns där. Desperationen och skönheten, och den där känslan som man känner som 17-åring, av hur ens bröst håller på att explodera av längtan., säger Sigge Eklund i ett pressmeddelande.

Så här säger manusförfattaren Michaela Hamilton om projektet:

– Den här historien är väldigt personlig för mig, eftersom jag förlorade min 19-åriga lillebror i en olycka för sju år sen. Jag kände att jag ville porträttera båda sidorna av sorg - den enorma smärtan och chocken, men också hoppet och kärleken som kan växa fram i processen. Jag är hedrad över att detta fantastiska team ska ge liv åt manuset, och att få dela den här filmen med en global publik på Netflix är mer än jag vågat drömma om.

Filmen är producerad av Stefan H. Lindén (Eagles) och Alexandra Thönnersten (Eagles) för SF Studios med Tim King som exekutiv producent.

Stefan och Alexandra säger:

En Del av Dig är en berättelse som verkligen träffar rakt in i våra hjärtan och som producenter är vi både glada och exalterade över att se Sigge debutera och ta sig an detta fantastiska manus som Michaela har skrivit.

 

Inspelningen av "En Del av Dig" påbörjas i Sverige senare i sommar och filmen har global premiär på Netflix 2024. Rollbesättning är ännu inte offentliggjord. 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL