Recension: Shadow and Bone

Shadow and Bone säsong 3 – Detta vet vi!

  • Netflix
Filmtopp
15 mars 2023 kl. 10:03

Återser vi Netflix fantasy-drama?

Nu kan vi se alla nya avsnitt av Netflix populära fantasydrama. Har du redan sett allt och undrar ifall vi får se "Shadow and Bone" säsong 3? Detta vet vi!

Nu kan vi se den efterlängtade andra säsongen av den påkostade fantasyserien Shadow and Bone på Netflix. Har du kastat alla dina förpliktelser överbord för att svepas med i äventyret? Då är du inte ensam. Du är heller inte ensam om du undrar hur statusen ser ut för Shadow and Bone säsong 3. Vi på Filmtopp har därför gjort vår filmjournalistiska gärning och sökt nätet efter hintar och svar. 

Det här vet vi om Shadow and Bone säsong 3

Som du kanske själv märkt finns det ännu inget officiellt besked från Netflix som bekräftar att en tredje säsong av serien blir av. Däremot finns det flera skäl att känna sig med att en fortsättning blir av. 

Det första skälet är naturligtvis att produktionen bygger på en bokserie skriven av Leigh Bardugo som utgör tre delar. Vidare, i en intervju som tidningen Collider gjorde med seriens showrunner Eric Heisserer redan i mars 2021, pratar han om att han pitchade serien för Netflix med tanken om att göra fler än två säsonger. 

– Jag lade fram en treårsplan, eller tresäsongsplan snarare, säger Eric Heisserer.

Att en skapare sålt in en plan på tre säsonger för en streamingtjänst som nappat på idén talar förstås för att vi får se mer av serien. Vad som mer säger att vi kan se fram emot Shadow and Bone säsong 3 är en hint som fansen lade märke till redan innan den andra säsongen släpptes. 

Shadow and Bone säsong 3 – Detta vet vi!

På en poster till den andra säsongen ser vi hur karaktärerna ramas in av en så kallad "amplifier", som består av särskilda kvarlevor som kan stärka en Grishas krafter. Följer vi böckerna är det tanken att dessa ska spela en ordentligt betydande roll först i den tredje berättelsen, och att de mer är något som bara ska presenteras och läggas grunden för i säsong 2.

Adderar vi seriens popularitet känns det som att endast en slutsats kan dras: Shadow and Bone säsong 3 blir av!

När kommer fortsättningen?

Vi utgår från att Shadow and Bone säsong 3 har premiär under våren 2025. Detta baserar vi på att det hunnit gå två år mellan de föregående säsongerna, som båda även släppts under våren.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt seriens fortsättning.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL