Sex Education säsong 5 – detta vet vi

Sex Education säsong 5 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 27 september 2023 kl. 11:09 | Publicerad 21 september 2023 kl. 10:09

Är Sex Education slut?

Var "Sex Education" säsong 4 den sista? Eller kan vi vänta oss "Sex Education" säsong 5 framöver? Här reder vi ut hur det ligger till med Netflix älskade serie.

Netflix populära dramakomedi Sex Education återvände nyligen till streamingtjänsten med sin fjärde säsong, och föga förvånande seglade den snabbt upp på topplistan över de mest sedda serierna i såväl Sverige som globalt.

Den brittiska serien hade ursprungligen premiär 2019 och blev snabbt en favorit med sin unika estetik, sina underbara karaktärer och sin inkluderande ton. För den som inte är helt bekant med serien kretsar den kring tonåringen Otis, som har ärvt sin sexterapeut till mammas talang för att ge råd om det privata och intima – trots att han själv saknar speciellt mycket erfarenhet. I den första säsongen får vi se honom öppna en "sexklinik" på sin skola med hjälp av den rebelliska Maeve, och från den punkten får vi följa Otis kämpa med sina egna problem, samtidigt som han hjälper till att lösa andras.

Sex Education har blivit språngbrädan för en rad skådespelare, inte minst Emma Mackey (Maeve) och Ncuti Gatwa (Eric). Även Asa Butterfield (Otis) och en rad andra skådespelare har lyckats landa större roller sedan seriens start. Vid deras sida har dessutom flertalet sedan tidigare välkända skådespelare medverkat. Gillian Anderson spelar exempelvis en bärande roll som Otis mamma och svenske Mikael Persbrandt var med i den andra och tredje säsongen.

När den fjärde säsongen nu har kommit till Netflix är det på sin plats att utforska hur framtiden ser ut för serien. Är Sex Education slut? Eller kommer det en Sex Education säsong 5?

Sex Education säsong 5 – detta vet vi
Foto: Netflix.

När kommer Sex Education säsong 5?

Som du kanske misstänkte har vi dessvärre inga goda nyheter om en eventuell säsong 5 av Sex Education – säsong 4 av serien är nämligen bekräftad som den allra sista, och har till och med marknadsförts som seriens avslutning.

Det kommer sannolikt inte som någon överraskning för någon, då många upplevt att serien trampat vatten en aning och att en stor mängd skådespelare valde att gå vidare med sina liv efter den tredje säsongen.

I somras publicerade Netflix ett brev från skaparen Laurie Nunn, där hon bekräftar att de skulle avsluta serien efter den fjärde säsongen.

– Att skriva det här känns bitterljuvt eftersom vi har beslutat att den fjärde säsongen också blir det sista kapitlet av vår serie. Det var inte ett beslut som var lätt att fatta, men i takt med att alla teman och berättelser för den nya säsongen tog form, blev det uppenbart att det här var rätt tid att ta examen, skriver Nunn. 

NÄSTA ARTIKEL