Scorseses The Irishman upprör amerikanska biografer

Scorseses The Irishman upprör amerikanska biografer

  • Netflix
Uppdaterad 06 januari 2020 kl. 14:01 | Publicerad 04 november 2019 kl. 10:11

Martin Scorseses film släpps bara på utvalda biografer.

Maffiafilmen The Irishman är Martin Scorseses senaste storfilm producerat i samarbete med Netflix. Den kommer enbart att ha premiär på utvalda biografer, något som upprör många.

The Irishman. Foto: Netflix.

Netflix och amerikanska biografer har haft många duster den senaste tiden. Streamingjätten väljer ibland att visa vissa filmer under en kort period på bio, bara för att kunna vara tillgängliga för galasäsongen. Bland annat Oscarsgalan har som regel att inte ens titta på filmer som inte har gått på bio.

Nu är amerikanska biografer upprörda efter att Netflix gått ut med att Martin Scorses nya maffiafilm The Irishman också enbart ska visas några få gånger på utvalda biografer.

– Det är en stor besvikelse att Netflix och ledande biografägare inte kunde komma överens om att låta en viktig film från Martin Scorsese visas på många biografer, säger John Fithian, president av National Association of Theater Owners i USA, till New York Times.

Netflix fick också kritik förra året när Oscarsvinnande filmen Roma av Alfonso Cuarón enbart visades på ett fåtal biografer för att kunna vara tillgänglig för filmgalan. Streamingjätten har också blivit portad från Cannes på grund av oviljan att visa filmer på bio under en längre tid.

The Irishman kommer att släppas på Netflix den 27 november och parar ihop legender som Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci.

Tycker du att Netflix borde låta Martin Scorseses film visas längre på bio?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL