Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Scorsese: Netflix var de enda som ville finansiera The Irishman

Scorsese: "Netflix var de enda som ville finansiera The Irishman"

  • Netflix
David Lindahl | Nyhet
14 oktober 2019
David Lindahl | Nyhet
14 oktober 2019

Regissören försvarar Netflix involvering i The Irishman.

The Irishman. Foto: Netflix.

Martin Scorsese försvarar beslutet att finansiera The Irishman med hjälp av Netflix. Ingen annan studio ville ge honom pengarna som krävdes för projektet.

The Irishman är Martin Scorsese nya maffiafilm och just nu högaktuell med visning på filmfestivaler och med en Netflix-premiär i slutet av november. Scorsese själv har även varit i hetluften sedan han kritiserade Marvels filmer och anklagade dem för att vara som åkattraktioner på ett nöjesfält.

Nu går Martin Scorsese ut och försvarar beslutet att finansiera sin nya film med hjälp av Netflix.

– Det är ingen tvekan om att det är viktigt att se en film tillsammans med en publik. Men problemet är, vi måste göra filmen. Och här hade vi slut på rum att kunna göra den. Men när vi har uppbackning av ett företag som ger dig fritt utrymme att göra filmen som du vill, med den enda hållhaken att den ska streamas efter att ha haft en kort biopremiär. Då tar vi den chansen, säger Martin Scorsese till The Guardian.

Netflix är ett kontroversiellt företag i USA som har retat upp många andra filmbolag eftersom det inte respekterat överenskommelsen att låta sina filmer visas minst 90 dagar på bio inför galasäsonger. Flera större profiler som Steven Spielberg har tidigare gått ut och kritiserat streamingjätten och menat att Netflix filmer inte borde få vara med och nomineras till Oscars.

Martin Scorseses The Irishman har hyllats av en enig kritikerkår och det återstår att se om den kommer att vara med i Oscarsracet eller inte.