“Riktiga Martha“ från Baby Reindeer om Richard Gadd: “Skickade max tio brev“

“Riktiga Martha“ från Baby Reindeer om Richard Gadd: “Skickade max tio brev“

  • Netflix
Axel Diedrichs
11 maj 2024 kl. 16:05

Vill slå hål på lögnerna

Fiona Harvey pekas ut som verklighetens Martha från stalkerserien "Baby Reindeer". I ett djupgående samtal med Piers Morgan förnekar hon mängden mejl hon skulle ha skickat till offret Richard Gadd.

Vårens största Netflix-succé Baby Reindeer har fånga hela världens uppmärksamhet. I den följer vi stalkerberättelsen om hur den tidigare aspirerande komikern Richard Gadd fick sitt liv förstört av en kvinna som han bjöd på en drink i baren där han arbetade. Vi får se hur hon skickar tusentals mejl, skriver ändlösa meddelanden på Facebook och bor på en busshållsplats utanför Gadds hem. Berättelsen utges för att vara en sann sådan, men kvinnan som identifierats för att vara seriens stalker Martha vill nu slå hål på lögnerna.

Menar att hon inte skickade många brev till Richard Gadd

I en intervju med Piers Morgan vill Fiona Harvey, träder kvinnan som identifieras som stalkern Martha i Baby Reindeer fram för att lyfta fram felaktigheter i serien, som skapats av Gadd själv och i vilken han spelar huvudrollen. Hon förnekar att mycket av det hon påstås ha gjort, men det som kanske är mest anmärkningsvärt är mängden mejl som Harvey menar att hon egentligen skickat till Gadd. 

Enligt serien ska Harvey ha skickat Richard Gadd så många som 41 000 mejl – dessa har också en bärande roll för serien och dess berättargrepp. I verkligheten rör det sig om nästan inga alls i jämförelse: 

– En handfull. Om ens det, säger Fiona Harvey till Piers Morgan. När programledaren upprepande gånger pressar henne på att klämma fram ett mer exakt antal, svarar hon:

– Tio. Inte fyrtioen tusen. 

I intervjun tar Fiona Harvey upp många andra saker som hon menar inte är sanna, som att hon skulle ha sexuellt trakasserat Richard Gadd.

– Martha kan inte vara jag för det finns flera anklagelser som journalister har riktat mot mig, som helt enkelt inte är sanna. Det finns inga sexuella trakasserier på mejl eller vid någon kanal. 

Fiona Harvey tror att Richard Gadd har hittat på mycket själv, och att han sett en berättelse som kan bli en bra serie och förse honom med mycket pengar.

Se hela intervjun med Piers Morgan här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL