Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Resident Evil säsong 2 – Detta vet vi

Resident Evil säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 juli 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 juli 2022

Karaktären Ada Wong kan stå i fokus

Netflix filmatisering av TV-spelet "Resident Evil" har väckt starka reaktioner världen över. Nu är det många som undrar om "Resident Evil" säsong 2 kommer att bli verklighet.

Den ikoniska TV-spelsserien Resident Evil har förvandlats till många långfilmer under åren. Nyligen släppte Netflix den första säsongen av en TV-serieversion, som snabbt blivit streamingtjänstens mest populära för stunden.

Intressant nog är den samtidigt en av Netflix mest sågade serier och har slitits fullständigt sönder och samman av TV-spelets fans. På IMDb har serien bara 3,7 av 10 och på Rotten Tomatoes 25 procent, vilket betyder att den är "rutten".

Kritikerna har varit något mer generösa, även om serien för dem har varit mer av en vattendelare. På Filmtopp fick de två första avsnitten 3 av 5 i betyg och i Metascore, som sammanställer internationella kritikers omdömen, har serien 53 av 100.

Resident Evil säsong 2 ska vara på gång

Även om Netflix ännu inte officiellt har bekräftat en andra säsong, arbetar seriens team på nya avsnitt. Seriens showrunner Andrew Dabb har också bekräftat att hans vision för den andra säsongen är att ha spelkaraktären Ada Wong i huvudrollen. 

Ada Wong har även varit med i tidigare Resident Evil-filmer, och det kommer knappast som en överraskning att hon får en större roll i nya säsongen. Det var ju trots allt hennes namn som dök upp på lappen i säsongsavslutningen.

I skrivande stund vet vi inte när Resident Evil säsong 2 släpps, men gissningsvis sommarn 2023.

NÄSTA ARTIKEL