Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Resident Evil (säsong 1, avsnitt 1-2)

KLART: Resident Evil säsong 2 skrotas

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2022

Netflix skrotar sin skräckserie

Netflix filmatisering av TV-spelet "Resident Evil" har väckt starka reaktioner världen över. Många har undrat om det kommer en fortsättning – nu har vi fått beskedet.

Den ikoniska TV-spelsserien Resident Evil har förvandlats till många långfilmer under åren. Tidigare i år släppte Netflix den första säsongen av en TV-serieversion, som snabbt blev streamingtjänstens mest populära för stunden.

Intressant nog är den samtidigt en av Netflix mest sågade serier och har slitits fullständigt sönder och samman av TV-spelets fans. På IMDb har serien bara 3,9 av 10 och på Rotten Tomatoes 55 procent, vilket betyder att den är "rutten".

Kritikerna har varit något mer generösa, även om serien för dem har varit mer av en vattendelare. På Filmtopp fick de två första avsnitten 3 av 5 i betyg och i Metascore, som sammanställer internationella kritikers omdömen, har serien 53 av 100.

Resident Evil säsong 2 kommer inte att bli av

I dag gav Netflix det officiella beskedet om att Resident Evil skrotas, detta rapporterar Deadline. Detta trots att seriens showrunner Andrew Dabb sagt att hans vision är att göra en andra säsong med spelkaraktären Ada Wong i huvudrollen. 

Ada Wong har även varit med i tidigare Resident Evil-filmer, och det kommer knappast som en överraskning att hon skulle fått en större roll i nya säsongen. Det var ju trots allt hennes namn som dök upp på lappen i säsongsavslutningen.

Om någon annan aktör tar Resident Evil-serien vidare, återstår att se.

NÄSTA ARTIKEL