Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Troll - Netflix

Premiär för Troll – Netflix norska storfilm

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 november 2022

Är du redo för ett storskaligt nordiskt äventyr?

I morgon den 1 december är det premiär för den norska äventyrsfilmen "Troll" på Netflix. I den ser vi Exit-stjärnan Ine Marie Wilmann.

Netflix fortsätter att förse sina prenumeranter med nordiskt innehåll. Bland deras mer påkostade filmer på länge hittar vi norska äventyrsfilmen Troll som inleder december på streamingtjänsten med råge.

I den nya filmen väcks ett djupt begravet väsen till liv ute i de norska bergen. Kan det verkligen vara den gigantiska och mytomspunna varelse som en liten grupp experter befarar? I så fall står hela Norge inför enorm förödelse. 

Huvudrollen spelas här av ingen mindre än Ine Marie Wilmann som många av oss känner igen från succéserien Exit där hon spelar Hermine Veile. 

Premiär för Troll – Netflix norska storfilm
Foto: Netflix.

Troll må vara en nordisk produktion men den bjuder på ren och skär Hollywood-underhållning. Filmtopps recensent Daniel Turfors flaggar för att den är fylld av genremässiga klyschor men menar att den samtidigt är underhållande. Han kallar den även för en uppvisning i vad vi nordiska filmskapare faktiskt kan uppnå så fort de tilldelas budgeten som krävs, och här har Netflix onekligen sprätt upp plånboken.

– Det finns något så underhållande i att se King Kong på Empire State Building-scenen i nordisk tappning, skriver Turfors i sin recension av filmen.

"Troll" har premiär på Netflix den 1 december.

 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL