Premiär för Netflix nya skräckthriller Hajar i Paris

Premiär för Netflix nya skräckthriller "Hajar i Paris"

  • Netflix
Sofie Landgren
05 juni 2024 kl. 08:00

En mardröm i Paris – lagom till sommar-OS

Handlingen följer en forskare och en miljöaktivist som upptäcker att en enorm haj simmar i Seines djup, och det blir upp till dem att förhindra ett blodbad. För att lyckas måste de vända sig till den polisansvarige vid floden.

Premiär för Hajar i Paris på Netflix
Foto: Sofie Gheysens / Netflix.

Premiär för "Hajar i Paris"

Snart invigs de olympiska sommarspelen i Paris och som uppvärmning – av den skräckinjagande sorten – släpper nu Netflix den franska skräckthrillern Hajar i Paris, som utspelas under ett annat mästerskap och är regisserad av Xavier Gens.

I filmen ska Paris vara värd för triathlon-VM på Seine för första gången. Sophia, en briljant vetenskapsman, får veta av Mika, en ung miljöaktivist, att en stor haj simmar djupt i floden. För att undvika ett blodbad i hjärtat av staden har de inget annat val än att slå sig samman med Adil, Seineflodens polischef.

Premiär för Hajar i Paris
Foto: Netflix.

Världspremiär strax innan premiären för sommar-OS 2024

Att skräckfilmen utspelar sig just under ett världsmästerskap i triathlon i Paris är extra skrämmande om man ser till det faktum att årets Olympiska sommarspel äger rum i just i Paris.

Sommar-OS 2024 pågår i Paris mellan fredag den 26 juli och söndag den 11 augusti. Vi på Filmtopp hoppas innerligt att manusförfattarna till Hajar i Paris (Maud Heywang och Yannick Dahan) inte har en synsk förmåga utan att de bara har haft turen att lyckas få till ett fyndigt premiärdatum.

Missa inte den skrämmande franska skräckfilmen "Hajar i Paris" som har premiär på Netflix 5 juni 2024.

Fler sevärda tips på Netflix:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL