Premiär för dokumentären MADOFF: The Monster of Wall Street

Premiär för dokumentären MADOFF: The Monster of Wall Street

  • Netflix
Filmtopp
04 januari 2023 kl. 08:01

Om tidernas största investeringsbedrägeri

I dag är det premiär för Netflix nya dokumentärserie "MADOFF: The Monster of Wall Street" som berättar historien om finansmannen Bernie Madoffs ökända blåsning på 64 miljarder dollar som förstörde många liv.

Netflix fortsätter att satsa på dokumentärer. Näst på tur är Madoff: The Monster of Wall Street som avslöjar sanningen bakom den högt spelande finansmannen Bernie Madoffs ökända investeringsbedrägeri på 64 miljarder dollar.

Premiär för dokumentären MADOFF: The Monster of Wall Street
Foto: Netflix.

När Bernie Madoff gjorde sig förtjänt av att kallas "The Monster of Wall Street" var det genom den största investeringsblåsningen i historien, som krossade livet för otaliga enskilda investerare som förlitade sig på honom. Genom intervjuer med anställda, utredare och offer samt aldrig tidigare visade videoinspelningar med Madoff själv, ger denna nya dokumentär oss en unik inblick i händelseförloppet. Den ger oss också hela Madoffs historia, från en ung och ödmjuk person som skulle komma att bli en av de mest inflytelserika maktmäklarna på det Wall Street som var villigt att blunda för Madoffs misstänksamma beteende. 

Vad som är skrämmande med serien är att den ger oss nog om anledning att ställa oss den uppenbara frågan ifall ett lika uppenbart och destruktivt bedrägeri kan hända igen.

Se trailern till "MADOFF: The Monster of Wall Street" här: 

MADOFF: The Monster of Wall Street består av sammanlagt fyra avsnitt som alla nu finns att streama på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL