Bild från One Piece

One Piece säsong 2 redan färdigskriven – då kommer de nya avsnitten

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 15 september 2023 kl. 08:32 | Publicerad 08 september 2023 kl. 13:15

Strejken det enda som står i vägen för produktionen

Tidernas kanske mest populära manga "One Piece" fick en live-action-adaption på Netflix med premiär i slutet av augusti och gjorde omedelbar succé. Nu har seriens producent gett oss en uppdatering om statusen för nästa säsong.

"One Piece" är Netflix nya äventyrsserie som är baserad på Eiichiro Odas manga med samma namn. Live-action-serien om Monkey D. Luffy, som drömmer om att bli kungen av pirater, hade premiär på Netflix den 31 augusti och har gjort omedelbar succé på streamingplattformen. Under sin första vecka blev den Netflix mest sedda serie med 18,5 miljoner tittare. Siffrorna lovar med andra ord gott för den som drömmer om en uppföljande säsong.

Nu har Netflix bekräftat att One Piece säsong 2 kommer att bli av, och med tanke på uppståndelsen kring serien känns det som ett mycket troligt scenario. Dessutom har Marty Adelstein, vd för Tomorrow Studios, som är ett av produktionsbolagen bakom One Piece, nu avslöjat att en essentiell del av arbetet med den andra säsongen redan är avklarad.

One Piece säsong 2 redan färdigskriven – då kommer de nya avsnitten
Foto: Netflix.

Producenten avslöjar – One Piece säsong 2 redan färdigskriven

Det var till amerikanska Variety som Marty Adelstein under torsdagen avslöjade att en viktig kugge i skapandet av den andra säsongen redan är avklarad.

– Vi har manus färdiga, säger Adelstein till Variety.

Tomorrow Studios ordförande Becky Clements menar dessutom att arbetet kan fortskrida relativt hastigt när den pågående strejken i Hollywood avslutas. I bästa fall kan One Piece säsong 2 se dagens ljus redan under 2024.

– Någonstans mellan ett år och 18 månader kan vi vara redo att visa den nya säsongen, säger Clements.

Då kommer One Piece säsong 2

Med färdigskrivna manus och en ambition om att produktionen ska vara klappad och klar inom max 18 månader, skulle den andra säsongen av One Piece kunna släppas på Netflix under hösten/vintern 2024. Skådespelarnas strejk i Hollywood gör dessvärre att den förhoppningen känns relativt osannolik. I dagsläget ser strejken ut att fortsätta även den närmaste tiden, vilket gör att One Piece återvändo känns mer trolig att ske någon gång under 2025, beroende på när strejken kan avslutas.

Uppdatering 2023-09-15:

På torsdagskvällen den 14 september bekräftade Netflix till slut att de gett grönt ljus åt One Piece säsong 2, och det var mangans skapare Eiichiro Oda som fick äran att först kommunicera ut meddelandet i en video:

– Två veckor efter premiären har jag precis fått goda nyheter. Netflix har bestämt sig för att förnya serien! Iñaki och live-action-stråhattarna kommer att fortsätta framåt! [...] Det kommer fortfarande ta en stund att färdigställa alla manus, så var tålmodiga [...] I fortsättningen tycker jag att det ser ut som om stråhattarna kommer att behöva en bra läkare ... vi får se, säger Oda.

Eiichiro Oda hintar visserligen lite om vad som komma skall, men i övrigt betonar Netflix att man kommer att återvända med mer information om handling, antal avsnitt m.m.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL