Chris Hemsworth i Extraction 2. Foto: Netflix.

Nu ändrar Netflix sin topp 10-lista – detta händer med populära funktionen

  • Netflix
Filmtopp
21 juni 2023 kl. 09:32

Streamingjätten gör nu en rejäl justering

Netflix topp 10-lista kommer inte att se likadan ut längre. Här är ändringen som sker med den populära funktionen.

Att navigera i Netflix enorma bibliotek är ökänt komplicerat. Mycket eftersom det är svårt att få fram en enkel översikt över vad som finns inom de klassiska grundkategorierna. Istället finns det massor av överlappande subgenrer där samma titlar gärna figurerar, och även om man klickar in på dem kan man ändå missa en hel del titlar som egentligen finns i utbudet.

En funktion som har fungerat som magnet för användarna är streamingtjänstens topp 10-lista, som åtminstone visar vad som är populärast just nu. Även om detta är ett sätt för Netflix att highlighta nya produktioner, får användaren en överblick över vad som är veckans stora produktioner.

Nu ändrar Netflix sin 10-topplista
Extraction 2 har globalt sett varit den mest populära filmen på Netflix senaste veckan. Foto: Netflix

Nu ändrar Netflix sin topp 10-lista – detta händer med populära funktionen

Enligt The Hollywood Reporter kommer nu Netflix att ändra sin topp 10-lista och justera den med ytterligare information. Istället för att basera sin lista på hur länge någonting har streamats, kommer den istället att basera talen på hur många tittningar någonting har.

Antalet tittningar kommer att räknas ut genom att tjänsten dividerar den totala tiden användarna har sett en titel med dess speltid. Samtidigt visar inte detta hur många unika personer som har sett en titel eftersom ekvationen inte tar hänsyn till de som står för multipla spelningar.

Netflx säger att mer lättförstådda tal kommer att representera titlarnas popularitet och kommer också att hjälpa filmer och serier med kortare speltid att dyka upp i topplistan.

Om Netflix även kommer att komplettera topp 10-listorna som finns inne i deras bibliotek återstår att se, men dessa siffror skulle säkert många vilja ta del av även där.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL